Jacht op roze ei in Schalkhaar geopend

Vrijdag 9 oktober a.s. is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, grote roze eieren in heel Nederland. Liset Grootentraast van Pluimveehouderij maatschap Grootentraast aan de Avergoorsedijk in Schalkhaar heeft er vanavond ook ergens eentje in ons dorp verstopt!

SCHALKHAAR – ,,Ik heb er vanavond inderdaad eentje ergens in Schalkhaar verstopt”, blijft Liset geheimzinnig. ,,Het ei is tien centimeter hoog, fel roze en goed zichtbaar. Het ligt op een plek waar veel jongeren langskomen. Dus ik denk dat het morgenochtend wel snel gevonden wordt.”

De vinder van het roze ei wint een mooie prijs. In het ei zit een aanwijzing wat je moet doen als jij de gelukkige vinder bent. Op Wereld Ei dag zelf wordt er ook nog één gouden ei verstopt, ergens in Nederland. De vinder daarvan wint de hoofdprijs.

De actie was vorig jaar in de aanloop van Wereld Ei dag een groot succes.,,We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies”, zegt Carla van de Kruys, lid van de werkgroep Wereld Ei dag  van de mmmEggies.

Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van eieren extra aandacht krijgen. Eieren zijn sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor vele mensen op de hele wereld.

De mmmEggies, zoals Liset Grootentraast uit Schalkhaaar, willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. ,,Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag,” zegt Carla van de Kruys.

Deel via

Geef een reactie