Inzamelingsactie voor AED Laarmanskamp

Onze dorpsgenoten Erwin en Ellen, woonachtig aan de Laarmanskamp, zijn een inzamelingsactie begonnen voor de aanschaf van een AED in hun wijk. ,,Onlangs werd Erwin bij een AED-cursus geattendeerd op een actie vanuit de Hartstichting, samen met Philips”, vertelt Ellen. Ze roept dorpsgenoten op om ook voor hun buurt zo’n mogelijk levensreddende actie te starten.

SCHALKHAAR – ,,In de kern van ons dorp hangt geen enkele goedwerkende AED die ook daadwerkelijk geregistreerd staat bij de meldkamer zodat die ingezet kunnen worden”, meent Ellen. ,,De AED’s die hangen bij de Plus, ‘t Haarhuus en de Lindeboom zijn mogelijk ondeugdelijke apparaten, zoals ook te zien is in een item van BOOS op YouTube en recente berichtgeving in de Stentor. Deze AED’s hangen wel op belangrijke punten in ons dorp, maar zijn alleen maar schijnveiligheid.”

De enige AED’s die geregistreerd staan in Schalkhaar volgens het meldkamersysteem zijn volgens Ellen die op Groot Wielens en Haarmansenk. ,,Ik ben nu uitgedaagd om binnen 30 dagen het doelbedrag op te halen voor de door ons gekozen AED. Kortom, ik moet nu in die tijd mensen in mijn omgeving enthousiast zien te krijgen om het doelbedrag bij elkaar te krijgen. De AED komt dan te hangen aan de voorkant van ons huis, aan de Laarmanskamp 18.”

Enthousiast
Het doelbedrag van de inzameling is € 2667. ,,We hebben sponsoring van Philips ontvangen van €1007, dus moet ik mensen enthousiast krijgen om in totaal € 1660 te doneren”, berekent Ellen. ,,De actie loopt al goed en de buurtbewoners die ik heb gesproken zijn erg enthousiast. Maar we zijn er nog niet. In de afgelopen dagen hebben al 29 donateurs bijgedragen voor een AED aan de Laarmanskamp. Totaal: €712. Wij moeten dus nog € 948 om een AED gerealiseerd te krijgen.”

Is Ellen nog niet bij je aan de deur geweest, maar ben je wel erg enthousiast over haar idee en wil je ook een steentje bijdragen? Doneren kan via onderstaande link:

> Doneer hier voor een AED aan de Laarmanskamp (klik)

Cursussen
,,Ook andere buurten in Schalkhaar kunnen wel een AED gebruiken”, vindt Ellen. ,,Woon je in een buurt zonder AED en denk je: zo’n actie lijkt mij ook wat? Neem dan gerust contact met me op voor hulp.” Ellen is ook met Wij Deventer bezig om te kijken of er vanuit de gemeente een bijdrage kan worden gedaan voor scholing zodat er ook meer Burgerhulpverleners komen in ons dorp.  Of geef jij AED cursussen en wil jij wat voor de gemeenschap betekenen? Neem dan gerust contact op!

Deel via

Geef een reactie