Huisvesting 150 statushouders azc Schalkhaar

Deventer wil op het terrein van het asielzoekerscentrum (AZC) in Schalkhaar 150 statushouders in tijdelijke woonunits opvangen. Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en definitief in Nederland mogen blijven. De gemeente wil per 1 september aanstaande tijdelijke wooneenheden realiseren.

Meer informatie op de website van de gemeente Deventer.

Deel via

2 gedachtes aan “Huisvesting 150 statushouders azc Schalkhaar

 1. NB Hurenkamp

  Helaas is dit niet tijdelijk, maar kan dit 15 jaar duren. Zeker gezien het gebrek aan sociale huurwoningen in Deventer (wachttijd 8 jaar), is dit niet een kortstondig probleem. De 150 plekken zullen continu worden aangevuld, ook met statushouders uit de Regio IJsselland.
  Mocht dit ooit niet meer nodig zijn, dan wil de burgermeester deze plekken vullen met ‘arbeidsmigranten’. Een achterbuurt is geboren. Ook de 100 plekken, bovenop de 550 die er al zijn, gaan er de komende jaren niet vanaf, ondanks dat dit al vele malen is beloofd. De gemeente wil niet van te voren overleggen, trekt haar eigen plan. Niet te vertrouwen.
  800 asielzoekers op 6000 inwoners in Schalkhaar!!! Dit gaat ons allemaal aan. Ik zeg: terugdraaien dit besluit! Laat deze 150 en de extra 100 een mooi plekje krijgen elders in Deventer.

  1. Anoniem

   Dit naast de plannen die Dimence Groep heeft voor het realiseren van een FPK (gesloten kliniek met beveiligingsniveau 3) Deze kliniek zit nu nog in Balkbrug maar
   Wil men verhuizen naar Deventer/Schalkhaar. Beide plannen hebben veel
   Invloed op leefbaarheid in Schalkhaar. Niet alleen voor de omwonenden maar voor heel het dorp.

Geef een reactie