Hondenbezitters moeten poep zelf opruimen

Ons bereiken de laatste tijd regelmatig meldingen van dorpsgenoten over overlast van hondenpoep in Schalkhaar. Hoe zit het nu precies met de in de gemeente Deventer voorgeschreven opruimplicht en houden we ons daar in ons dorp een beetje aan?

SCHALKHAAR – Op de website van de gemeente Deventer staat: ‘Iedereen die zijn hond uitlaat heeft altijd een schepje of een zakje bij zich. Hondenbezitters moeten hondenpoep zelf opruimen, maar in de losloopgebieden doet de gemeente dat. In het buitengebied hoeft hondenpoep niet opgeruimd te worden.”

In overleg met bewoners heeft de gemeente Deventer gebieden aangewezen als uitlaatplekken. U vindt de uitlaatplekken voor honden op deze kaart. Voor Schalkhaar gelden Park Braband, Wechelerveld en een gebied rondom de Rielerkolk als dichtstbijzijnde uitlaatplekken. 

Hondenbezitters moeten hondenpoep dus zelf opruimen. Toch kan het gebeuren dat u overlast ervaart door hondenpoep. Neem dan contact op met het Meldpunt Openbare Ruimte. U kunt uw melding digitaal, telefonisch of aan de balie doen.

Meer info: https://www.deventer.nl/hondenuitlaatkaart

Deel via

Geef een reactie