Laatste nieuws

‘Happen en trappen’ langs onze Sallandse boeren vanuit Schalkhaar!

‘Happen en trappen’, dat is kort samengevat de fietstocht van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Net als voorgaande jaren slaan beide organisaties de handen ineen om als ‘Sallandse boeren’ een verbindende activiteit te organiseren op het platteland. Dit jaar vindt de fietstocht – genaamd ‘Happen en Trappen, de boer op! – plaats op zondag 21 april in de omgeving van Schalkhaar en Lettele.

SCHALKHAAR – Zoals de titel al verklapt, staat er op iedere boerderij een lekker gerechtje of drankje klaar voor de fietsers. Veelal gemaakt van eigen producten van het betreffende agrarische bedrijf. Denk hierbij aan een lekker frietje van eigen aardappelen, of een verfrissend zuiveldrankje. De stoppunten zijn dit jaar erg uiteenlopend; van melkveehouder tot akkerbouwer, en van loonwerkbedrijf tot wormenkweker!

De fietsroute is 25 kilometer lang. Als deelnemer kunt u bij opgave kiezen voor twee startpunten in Schalkhaar. Bij beide startpunten is parkeergelegenheid aanwezig en kunt u starten tussen 10:00 uur en 12:30 uur. Tot uiterlijk 16:00 uur zijn alle bedrijven te bezoeken. Al deze agrarische ondernemers laten u graag hun bedrijf zien en vertellen waar zij zich mee bezig houden. Ontdek wat uw Sallandse voedselmakers allemaal te bieden hebben en geniet van ons mooie buitengebied!

Deelname voor volwassenen (v.a. 12 jaar) kost € 15,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor € 10,- meefietsen en kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee. Naast het happen en trappen, is er op iedere boerderij iets te beleven en leren. Dit maakt de fietstocht op zondag 21 april a.s. een ontzettend leuk uitje voor zowel jong als oud! Starten kan bij Loonbedrijf Markvoort aan de Hunneweg 2 in Schalkhaar of bij Heerlijkheid Linde aan de Slinkmansweg 2 in Schalkhaar.

Wilt u ook mee happen en trappen, de boer op!? Wacht dan niet te lang met aanmelden; vol is vol! Aanmelden kan via de website: www.sallandboerteneetbewust.nl. Graag tot dan!

Deel via

Een gedachte aan “‘Happen en trappen’ langs onze Sallandse boeren vanuit Schalkhaar!

 1. Jos Siemelink

  Goedemiddag..
  Wij hebben ons aangemeld met 4 personen opstap Schalkaar de Heerlijkheid.
  Vertrek 10.30 u.
  Hebben betaald maar geen kaart of bewijs hiervan.
  Was al een tijdje geleden opgegeven..
  Ons e mail adres dino58@hotmail.nl of jos.siemelink@kpnmail.nl.
  Kunt u ons nog een bevestigings mail toesturen.
  Want wij hebben geen en bewijs van inschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *