Grote hoeveelheden drugsafval aangetroffen

Op meerdere plaatsen in het buitengebied is vandaag drugsafval aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om restanten van een grote hennepkwekerij die in de nacht van zaterdag op zondag zijn gedumpt. In totaal zijn er bijna honderd afvalzakken gedumpt op verschillende locaties.

SCHALKHAAR/DIEPENVEEN – Vanmiddag werd aan de Averlose Houtweg in het bos tussen Schalkhaar en Diepenveen al op twee plekken afval aangetroffen. Dit ging om respectievelijk zo’n 45 en zo’n 25 zakken die ongeveer vijftig meter uit elkaar lagen. In de zakken zat aarde, plastic, isolatiemateriaal en kweekpotjes.

Naar aanleiding van berichtgeving over deze vondst meldde iemand dat langs de Kanaaldijk West in Schalkhaar, tussen het viaduct van de N348 en de Spanjaardsdijk, dezelfde soort zakken lagen. Hier trof de politie nog eens zo’n 25 afvalzakken met voornamelijk aarde aan. Honderd meter verderop lag nog een aantal zakken met plastic buizen, waarschijnlijk van de watervoorziening.

De politie meldt dat illegale hennepkwekerijen erg gevaarlijk kunnen zijn vanwege de brandgevaren en roept mensen die iets verdachts hebben gezien op om zich te melden via 0900-8844. Mensen die camerabeelden of dashcambeelden hebben in de omgeving van de dumpplaatsen wordt verzocht te kijken of daarop verdachte voertuigen te zien zijn. (Foto’s: Rens Hulman)

Deel via

Geef een reactie