Goed NK Afstanden voor Mika en Sanne

Dé schaatstalenten uit Schalkhaar hebben ons dorp afgelopen weekeinde weer goed op de kaart gezet bij het NK Afstanden in Thialf Heerenveen. Mika van Essen (22) klokte vrijdagavond op de 500 meter bij de heren een PR en werd knap zevende. Bij de vrouwen maakte Sanne in ’t Hof (25) met zilver en een WK-ticket haar favorietenrol op de 5000 meter waar.

HEERENVEEN – Mika eindigde vrijdagavond op de ijsbaan in Heerenveen in de eerst omloop van de 500 meter op de negende plaats met een persoonlijk record: 35,334 sec. In de tweede omloop, later op de avond, was 35,431 sec. goed voor een zevende plaats. In het totaalklassement na die twee ritten was een zevende plaats voor Mika heel mooi, met alleen zes grote namen voor zich.

Vandaag op de 1000 meter afstand eindigde Mika in 1.10,508 min. een kleine 2,5 seconden achter winnaar Kjeld Nuis op de 14e plaats.

Sanne
Bij de vrouwen had Sanne in ’t Hof zaterdag met 4.03,533 min. en een vijfde plek een prima warming up voor haar favoriete afstand vandaag: de 5000 meter. In een rechtstreeks duel met Olympische Kampioen Irene Schouten rook onze jonge dorpsgenoot tot in de laatste ronde aan de gouden medaille, maar in de laatste bocht naar de finish nam Schouten toch net genoeg afstand.

De tweede plaats op de 5000 meter leverde Sanne behalve een zilveren medaille een startbewijs op voor de WK Afstanden die van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart in Heerenveen worden gehouden. Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.schaatsen.nl/kalender/2023/2/daikin-nk-afstanden/

Deel via

Geef een reactie