Evie van Kerkvoorde naar Sliedrecht Sport

In de categorie ‘bekende dorpsgenoten’ kunnen we melden dat Evie van Kerkvoorde (21) afgelopen week een mooie transfer heeft gemaakt naar meervoudig landskampioen Sliedrecht Sport, dat met het damesteam uitkomt in de Eredivisie, het hoogste niveau volleybal in Nederland.

Evie woonde ruim tien jaar in Schalkhaar en zat gedurende haar basisschoolperiode op de Nicolaasschool. Vanaf 2008 ging ze ‘op’ volleybal bij SVS in ’t Haarhuus. Na het plotselinge faillissement van haar team, ook eredivisionist, Eurosped in Vroomshoop moest ze vorige week op zoek naar een nieuw team.

Evie, wier moeder Nicole van der Vlag jarenlang in Dames 1 van het toenmalige SVS Volleybal heeft gespeeld, werd als speelster van Avior (fusieclub van SVS en Devolco) op haar zestiende gescout en is toen eredivisie gaan spelen. Als passer-loper speelde ze de afgelopen drie seizoenen voor Eurosped en daarvoor kwam ze uit voor Set-Up ’65.

Sliedrecht Sport Dames 1 is al meerdere malen landskampioen geworden en staat momenteel vierde in de eredivisie en is al nagenoeg zeker van een plek in de kampioenspoule. De club uit Zuid-Holland bereikte afgelopen woensdag ook de kwartfinale van het bekertoernooi. Wij wensen Evie heel veel succes bij haar nieuwe club! (foto: Getty Images)

Afgelopen week reageerde Evie bij RTV Oost op het plotselinge stoppen van Eurosped.

Deel via

Geef een reactie