Laatste nieuws

Gezellige zomermarkt op De Oorsprong

Op zondag 12 juni 2022 is er van 11.00 UUR tot 17.00 uur een gezellige Zomermarkt op ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren. De Oorsprong heeft weer een gevarieerd aanbod van kraamhouders met lekker eten, mooie keramiek, heerlijke worst, groenten uit de tuin en nog veel meer.

SCHALKHAAR – De voorbereidingen zijn in volle gang, want er zijn nieuwe kraamhouders die enthousiast zijn om deel te nemen. Daarnaast ook weer veel vertrouwde gezichten en producten. Kortom, de moeite waard om te komen kijken en proeven en daarna lekker op het terras van Brasserie Pa & Ma een drankje te doen. Voor kinderen is er een springkussen en veel om te bekijken. Een leuk uitje voor de zondag. Iedereen is van harte welkom op 12 juni a.s. tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Eten zonder zout
De groenten uit de moestuin zijn in juni op hun best. De kruiden van Hermie’s Herbs doen het ook goed: lekker eten zonder zout! En als u vaker biologische groenten, vlees, zuivel, kaas, rijst, maar ook kiwi’s en avocado’s, en veel andere kruidenierswaren wilt bestellen, kan dat door lid te worden van de inkoopcoöperatie. Een uitgebreid pakket aan producten, waaruit je naar believen kunt kiezen. Je zit dus niet vast aan een pakket.

Op woensdagochtend vroeg besteld, staan je boodschappen vrijdag of zaterdag klaar om af te halen. De coöperatie betrekt zoveel mogelijk van boeren uit de buurt. En neem ook eens een kijkje in de ciderij, productie van cider van appels en peren van lokale boomgaar­den. Lekker fris op een warme zomerdag. En we hebben live muziek van onze huisband!

Smaak
De ambachtelijke producten van de kraamhouders vallen bij de bezoekers in de smaak. Er komen weer nieuwe kraamhouders met nieuwe producten dus het is de moeite waard om te komen kijken. Nieuw op de markt zijn een kraam met paling en een met sauzen. Je vindt altijd wel wat van je gading. Op De Oorsprong kun je kennismaken met de mensen die al dat moois maken. Zo weet je waar een product vandaan komt en hoe het is gemaakt. En omdat er geen tussenpersonen zijn, zijn de prijzen ook redelijk.

Onze streekmarkten zijn gezellige uitjes voor het hele gezin. Er is altijd wel wat te bekijken of te doen. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over het houden van bijen en het maken van honing. Of snuffelen tussen de brocante en kunst op de verdieping boven de winkel. Of een wandelingetje maken over het terrein en een kijkje nemen in de moestuin en de permacultuurtuin.

Lokale producten
De Oorsprong is een geweldige plek om kennis te maken met streekproducten van lokale producenten en van de gebruikers van de gebouwen en het terrein. Met de streekmarkten voegen we een uitje toe aan het aanbod in de omgeving. Kom kijken, parkeren is gratis en de entree ook!

Zomermarkt op zondag 12 juni a.s.
10.00 uur tot 17.00 uur
De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68 te Schalkhaar,
vrij parkeren, meer info: www.nieuweoorsprong.nl.

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *