De Zonnebloem doet zingend de afwas

Zonnebloem regio Deventer heeft vorige week een succesvolle amusementsmiddag gehouden voor haar elf afdelingen in de regio, waaronder het actieve Schalkhaar. Het aantal belangstellenden hiervoor was groot: liefst 140 mensen genoten van plezierige en herkenbare (meezing)muziek van de show “zingen bij de afwas”. De sfeer op de locatie Bras-Koer in Lettele heeft bijgedragen aan de feestvreugde.

Mark Vrolijk, (zijn echte naam) heeft samen met ons “de afwas” gedaan, vergezeld met liederen die uit volle borst door de aanwezigen werden meegezongen. Een ieder was verrast toen ze te horen kregen vijftig jaar jonger te zijn geworden. Hij nam ons namelijk mee naar de jaren zeventig. In kleding, keukenblok, maar ook alle attributen kwamen uit die jaren. Het meezinggehalte was hoog, de zaal liet dan ook vol enthousiasme van zich horen. Iedereen heeft er echt van genoten om samen met Mark “de afwas” te doen. Want vandaag stonden Mark en de Zonnebloem op het afwasrooster.

Bont gezelschap
De aanwezigen zijn afkomstig uit alle hoeken van de regio Deventer. Natuurlijk uit Schalkhaar, maar ook van Nieuw Heeten tot Olst Wijhe en van Bathmen tot Broekland. Een bont gezelschap van mensen met een fysieke beperking; de doelgroep van de Zonnebloem. Mensen die zelf niet overal meer kunnen komen en blij zijn met een gezellige middag uit. Daar speelt de Zonnebloem graag op in en organiseert regelmatig activiteiten voor deze doelgroep. Een paar keer per jaar voor de hele regio, maar ook regelmatig per afdeling op kleinere schaal.

Dankzij de vele vrijwilligers en de goede samenwerking met Bras-Koer is deze middag als zeer geslaagd de boeken ingegaan. De koffie met cake tijdens het ontvangst smaakten prima, de drankjes en hapjes in de pauze maakten het feest compleet. Een ruime zaal, prettige stoelen. Wat wil een mens nog meer?

Aanmelden
Lijkt het u leuk om ook vrijwilliger te worden bij de Zonnebloem? Dat kan in diverse vormen. Zo kunnen we altijd mensen gebruiken voor bezoekwerk, begeleiding van activiteiten, die optreden als chauffeur of die een bestuursfunctie ambiëren. Wilt u in de toekomst ook in aanmerking komen voor de activiteiten of huisbezoeken van de Zonnebloem? Laat het ons weten! U kunt zich aanmelden op www.zonnebloem.nl/deventer of per telefoon: 06- 44112171

Deel via

Geef een reactie