Laatste nieuws

De Marken haalt AED weg bij ‘t Haarhuus

Woonstichting De Marken heeft gebruikers van ’t Haarhuus deze week laten weten dat de onbetrouwbare en dus gevaarlijke AED en beschermkast die jaren geleden door Stichting AED Beheer aan de buitengevel van ’t Haarhuus is geplaatst, binnenkort wordt verwijderd.

SCHALKHAAR – ,,Wij hebben enkele jaren geleden de buitengevel beschikbaar gesteld, zodat deze stichting een openbaar toegankelijk en oproepbare AED kon plaatsen”, laat een woordvoerder van De Marken weten. ,,Deze stichting heeft op veel meer plekken in de gemeente Deventer AED’s geplaatst, maar is in opspraak geraakt, omdat onderhoud en beheer niet werden uitgevoerd en deze AED’s nu ook niet meer oproepbaar zijn via HartslagNu.”

Als verhuurder van ’t Haarhuus zegt De Marken geen nieuwe of vervangende AED’s te laten plaatsen. ,,Dit doen wij ook niet op andere locaties en is ook niet onze verantwoordelijkheid.” De Marken haalt om dezelfde reden ook de AED’s aan het eigen gebouw en bij De Lindeboom/Bibliotheek weg. ,,Ook deze AED’s zijn niet van onszelf, maar van de genoemde stichting AED Beheer. Wij hebben alleen gefaciliteerd dat ze aan onze panden mochten hangen, zodat ze op een openbare plek hingen en voor iedereen toegankelijk.”  

Mochten er onder de gebruikers van ’t Haarhuus echter initiatieven zijn om zelf of gezamenlijk een AED aan te schaffen en te plaatsen (binnen of buiten het pand) dan staat woonstichting De Marken hiervoor open en maken zij hierover graag aanvullende afspraken betreffende locatie, beheer, onderhoud en gebruik.

 Een overzicht van openbare AED’s in ons dorp vind je via DEZE LINK.

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *