De Lindenhof is een tuinclub rijker

De kersverse ‘Tuinclub de Lindenhof’ bestaat uit een aantal actieve bewoners van De Lindenhof die graag met elkaar aan de slag willen in de tuin. Men wil graag meer kleur en fleur aanbrengen in de tuin op het appartementencomplex en onderling de band versterken. Hiervoor heeft de tuinclub subsidie aangevraagd bij het Dorpenplatform, onderdeel van ‘Wij Deventer’.

SCHALKHAAR – De tuinclub en het bestuur van De Lindenhof zijn heel blij met deze financiële ondersteuning. Met deze subsidie wil de tuinclub meer ‘kleur en fleur’ aanbrengen in de tuinen van de Lindenhof. Bij de ingangen van de gebouwen A, B en C en bij de grote recreatiezaal worden bloemenperken gerealiseerd. Hierdoor wordt de leefbaarheid bevorderd.

Hovenier Berends zal er voor zorgen dat de bloemenperken zaaiklaar worden gemaakt, zodat de tuinclub aan de slag kan om de bloemen te planten en deze perken te onderhouden. Bij de hortensia’s  zullen roosters worden aangebracht, zodat de hortensia’s niet omwaaien bij slecht weer. Ook de houten banken krijgen een opknapbeurt, zodat het weer prettig zitten is in de tuin.

De tuinclub komt op een vast tijdstip bij elkaar om met elkaar bezig te zijn in de tuin. Het sociale contact is daarbij heel belangrijk, ook de koffie zal niet ontbreken. Middels de informatieborden worden de bewoners nader geïnformeerd. Het Dorpenplatform ondersteunt initiatieven van burgers die gezamenlijk activiteiten ontplooien zodat de buurt elkaar kent en activiteiten organiseert.

Door de gezamenlijke activiteiten in de tuin leren de bewoners van De Lindenhof elkaar beter kennen; dat is goed voor de individuele bewoner, maar ook goed voor De Lindenhof als geheel. De tuinclub is een aanwinst voor de Lindenhof en haar bewoners, ook mede dankzij de ondersteuning vanuit de gemeente Deventer. Met elkaar aan de slag in de tuin is goed voor lijf en leden! 

Deel via

Geef een reactie