Dé Kaasboer Korneel nieuw op de markt

Na het vertrek van Kaashandel Nieuwenhuis staat er sinds afgelopen donderdag een nieuwe kaasboer op het weekmarktje in Schalkhaar: dé kaasboer Korneel! In zijn verkoopwagen vindt u onder meer een grote diversiteit aan Hollandse en buitenlandse kazen. ‘Ik maak graag kennis en een praatje met de marktbezoekers in Schalkhaar en streef ernaar om dezelfde service en kwaliteit te bieden die u van de vertrokken kaashandel gewend was.’

SCHALKHAAR – ‘En naast dat uitgebreide kaasassortiment verkoop ik ook producten om uw borrelplank helemaal compleet te maken’, prijst Korneel zijn waar aan. ‘Denk aan verschillende soorten notenmixen en kaaskoekjes. Van jongs af help ik mensen aan eetbare producten. Als kleine jongen ging ik al op pad in mijn geboortedorp Hurwenen om eieren aan de man te brengen. Elke zaterdag had ik mijn vaste route en voor een leuk praatje stond ik altijd paraat.’

Na ruim vijf jaar ervaring in de kaasbranche, met uiteenlopende ervaringen als werken in een kaasmakerij en groothandel tot aan marktverkoop, vond Korneel het tijd om een eigen marktonderneming op te starten. ‘Daarvoor ben ik wekelijks op pad om smaakvolle kazen op te sporen. De zoektocht naar een uniek en lekker kaasproduct blijft voor mij een leuke uitdaging!’

Genieten
Waar dé kaasboer Korneel elke dag van kan genieten, blijft bijvoorbeeld een ambachtelijke rauwmelkse kaas, van jong tot oud. ‘Een rauwmelkse kaas past in mijn beleving bij iedere gelegenheid, omdat er veel smaak in zit. Deze smaak ontstaat doordat deze kaas op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd en dat proef je terug in de volle smeuïge, romige smaak. En naarmate de kaas op leeftijd komt, blijft die smaak aanwezig. Top kaas, als je het mij vraagt!’

Behalve op donderdagmiddagen (13.00 uur tot 18.00 uur) in Schalkhaar staat Korneel op dinsdagen op De Beestenmarkt in Deventer (13.00 uur tot 18.00 uur) op vrijdagen op De Brink in Deventer (8.00 uur tot 13.00 uur) en op zaterdagen in de Schoolstraat in Bathmen (8.00 uur tot 13.00 uur). Tot ziens aan de kraam!

Deel via

Geef een reactie