Laatste nieuws

Bezorgde parochianen delen pijnpunten met bestuur

Annemarie Bouwman, Wim Lucassen en Johan Schintz hebben dinsdagavond namens de groep ‘bezorgde parochianen’ een kort en oriënterend gesprek gehad met een afvaardiging van het Parochiebestuur. ,,Wij waren verheugd nu dan eindelijk met hen in gesprek te gaan.”

SCHALKHAAR – ,,Wij waren met ons drieën en ook het parochiebestuur had drie bestuursleden afgevaardigd”, vertellen de sympathisanten die in actie zijn gekomen tegen de voorgenomen sluiting van de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar. ,,Het gesprek werd uitstekend geleid door een gespreksleider; slim ook omdat we dan allemaal evenredig aan bod konden komen.”

Over en weer zijn de ‘pijnpunten’ naar voren gebracht, omdat – zoals het nu eenmaal gaat – die eerst uit de lucht moeten zijn voordat je het over de echte zaken gaat hebben. ,,Dit is inmiddels grotendeels doorgenomen en we hebben een vervolgafspraak kunnen maken om dan over de ontstane problematiek verder te praten”, vertellen de drie parochianen. ,,Dat zien we als een positieve ontwikkeling en zeker ook in het belang van al onze 1350 parochianen en sympathisanten. We beloven jullie op de hoogte te houden!”

Omdat de groep niet van u allen als bezorgde parochianen een emailadres heeft, is dat soms moeilijk. Met klem willen zij u dan ook vragen uw email adres met hen te delen en te sturen naar: bezorgdeparochianen@kpnmail.nl. Op deze manier kunnen de ‘bezorgde parochianen’ u blijven informeren. En: meldt u zich aan als vrijwilliger voor de kerk. Dank alvast!

Deel via

Een gedachte aan “Bezorgde parochianen delen pijnpunten met bestuur

  1. Annie Riesewijk

    Ik ben geen parochiaan van de H. Nicolaaskerk maar wel een geboren en getogen Schalkhaarse. Ben 71 jaar en heb in mijn jeugd heel wat voetstappen gezet in kerk en Pastoorsbos als bruidje met o.a. de Maria van Frieswijk Processie en Sacramentsprocessie De laatste paar jaar heb ik de parochie via het internet kunnen volgen en daardoor het’’ Zout ,,kunnen lezen. Ik ben ook een aantal keren in de kerk geweest om een dienst bij te wonen . Het voelde als thuiskomen. Daarom ben ik nu ook geraakt over alles wat er nu speeld.Ben blij dat er een gesprek is geweest met het Parochiebestuur.ik zou het dan ook fijn vinden dat ik op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de komende ontwikkelingen Hartelijke groet van Annie Riesewijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *