Laatste nieuws

AED-actie Laarmanskamp groot succes

Aan de Laarmanskamp hangt binnenkort een AED in de straat. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 25 dagen voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

SCHALKHAAR – ,,Wij zijn deze actie gestart, omdat bij een hartstilstand elke minuut telt”, vertellen de initiatiefnemers Erwin en Ellen. ,,In ons dorp hangen te weinig goedwerkende AED’s. Onlangs zijn er namelijk drie buiten werking gesteld, omdat ze ondeugdelijk zijn. Daarom zijn wij blij dat de buurtbewoners net zo enthousiast zijn over deze actie als wijzelf en dat er binnenkort in onze wijk een AED hangt.”

,,Ook hopen we dat er meer mensen hierover gaan nadenken en ook zo’n actie opzetten voor hun buurt. Naast alle donaties voor de AED zijn wij blij dat we Assendorp bereid hebben gevonden om de AED kosteloos te plaatsen aan de Laarmanskamp.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie aan de Laarmanskamp in Schalkhaar draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *