Aanleg pluktuin voor mensen met klein budget

Achter zijn woning aan de Spanjaardsdijk is Hans Dijkerman begonnen met het aanplanten van een biologische pluktuin van circa 1200 vierkante meter. ,,Fruit, bloemen en wat groente zal gratis beschikbaar zijn voor mensen met een klein budget”, kondigt onze dorpsgenoot aan. ,,Dit jaar hebben we al pruimen en appels kunnen weggeven; komend voorjaar hoop ik ook bosjes tulpen te kunnen uitdelen en in de zomer snijbloemen.”

SCHALKHAAR – ,,Diverse soorten appels, peren, pruimen, drie soorten kersen, blauwe bosbessen, rode bessen, kruisbessen, druiven, walnoten, tamme kastanjes en hazelnoten”, somt de Schalkhaarder zijn voorgenomen oogstproducten op. ,,Inmiddels hebben we bovendien 600 tulpenbollen in de grond geplaatst. Ik hoop hiermee komend voorjaar wat mensen blij te kunnen maken. Als er bloemen en fruit beschikbaar zijn, zal ik dit nog laten weten.”

Hans wil het plukken zelf gaan begeleiden om zo te kunnen monitoren dat de oogst ook echt naar mensen gaat die het nodig hebben. ,,In dit najaar planten we nog zo’n 10 tot 15 volwassen fruitbomen erbij. ,,Zo hoop ik in een paar jaar tijd een mooi aantal fruitgevende bomen te hebben staan, waarmee we mensen met een klein budget een klein beetje kunnen helpen. Mocht u een fruitboom verwijderen uit uw tuin, dan is die welkom bij ons!”

Hebben dorpsgenoten ideeën en/of adviezen, dan zijn die uiteraard welkom.

Deel via

5 gedachtes aan “Aanleg pluktuin voor mensen met klein budget

Geef een reactie