Zondag 3 april: Lentemarkt bij De Oorsprong

Het is weer even geleden, maar er mag weer een markt worden georganiseerd op De Oorsprong. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee! De deelnemende kraamhouders zijn ook heel erg enthousiast en met een beetje mooi weer wordt het een gezellige en onderhoudende markt voor jong en oud. Dus kom kijken! Het mag weer!

SCHALKHAAR – De focus van de markt ligt, zoals altijd, op voeding en etenswaren, maar er is nu ook weer plaats voor allerlei andere producten. Zoals altijd blijven we zoeken naar speciale kraamhouders en die vinden we ook; dat is allemaal te zien op zondag 3 april a.s. tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

U kunt op de markt bijvoorbeeld rondkijken bij Iessel Cider, een van de ondernemingen op De Oorsprong. Geweldig wat ze met die Sallandse appeltjes allemaal kunnen maken. De ciderij van Marin van Sprang en Rob le Rutte is echt de moeite van een bezoekje waard! Kijk voor meer informatie op www.iesselcider.nl.

Naast Iessel Cider, verkrijgbaar op de kraam van Jan Schenk, komen er kraamhouders uit heel Salland. Op De Oorsprong kun je kennismaken met hun producten, maar ook met de kraamhouders zelf. Zo weet je waar een product vandaan komt en hoe het is gemaakt. Kramen met kaas, worst, planten, zaden, versgebakken brood, lekkere hapjes, maar ook sierraden, kunst, tuinartikelen, brocante en nog veel meer!

Teveel om op te noemen!
En wat te denken van de kruidenmixen van Hermie’s Herbs, lekker eten zonder zout! Ook geproduceerd op de Oorsprong en de dames van de Deventer Schaapskudde leren u alles over schapenwol, spinnen en breien. Tevens is er een grote kookboekenuitverkoop van Het Nieuwe Aaltje, de mooiste kookboeken voor een prikkie. Eigenlijk teveel om op te noemen!

Na een rondje op de markt kun je heerlijk uitpuffen op het terras van Brasserie Pa & Ma en wie weet daar ook nog een hapje eten.

Max, Els en Lucien zijn nog op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen in de Moestuin van De Oorsprong. Als je het leuk vindt om mee te helpen, te leren over het hebben van een moestuin of je eigen kennis in te brengen, dan kun je je opgeven tijdens de Lentemarkt bij de leden van de moestuin of via de website (www.nieuweoorsprong.nl). Lekker met je handen in de grond en gezellig een kopje koffie onder de parasol.

Inkoopcoöperatie
Kom gerust kijken of het iets voor je is en kennismaken met de vaste kern. Op de markt bestaat ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor de inkoopcoöperatie, als lid kun je biologische streekproducten inkopen tegen zeer schappelijke prijzen. Je bepaalt zelf wat er in je pakket zit, zuivel, kaas, eieren, brood, vlees en kruidenierswaren, het kan allemaal.

De Oorsprong is een geweldige plek om kennis te maken met de ambachtelijke streekproducten van lokale producenten en van de gebruikers van de gebouwen en het terrein. Met de streekmarkten voegen we een uitje toe aan het aanbod in de omgeving. Kom kijken wat de deelnemers allemaal te bieden hebben!

Lentemarkt bij De Oorsprong
Zondag 3 april van 11.00 uur tot 17.00 uur
Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar
Toegang gratis en vrij parkeren

Deel via