Woningoveral in buitengebied Schalkhaar

SCHALKHAAR – Vannacht heeft er rond 3:30 uur een woningoverval plaatsgevonden bij een woning aan de Slinkmansweg, in het buitengebied van Schalkhaar. Het betreft een boerderij waarin twee woongedeeltes zijn en de daders zijn beide woningen binnen gedrongen. In september 2016 werd in dezelfde woonboerderij, bij VORIGE BEWONERS, een wietplantage opgerold. Het is nog onduidelijk of de overval van vannacht hieraan te linken is. 

Het gaat volgens de politie om vier daders, verkleed in op politie-outfit gelijkende kleding, en ze hebben gebruik gemaakt van een vuurwapen of een ‘op een vuurwapen gelijkend voorwerp’. Er vielen geen gewonden, wel is er een buit meegenomen en zouden vier bewoners zijn vastgebonden op hun bed. zij konden pas rond 4.30 uur  de overval melden. Wat de buit is, is nog niet bekend. Ook kan de politie op dit moment nog geen signalement of eigenschappen van een voertuig delen, dit wordt later in de ochtend verwacht. Er zijn wel bandensporen veiliggesteld.

De politie is nog volop bezig met onderzoek, onder meer de recherche en Forensische Opsporing zijn aanwezig om onderzoek te doen in en rond de woningen. Naar verwachting neemt dit nog een groot deel van de ochtend in beslag. De directe omgeving van de zijweg van de Oerdijk is afgezet. UPDATE: de politie heeft inmiddels een signalement van de daders vrijgegeven: drie licht getinte jongemannen en een vierde met een donkere huidskleur.

Heeft u tussen 3.30 uur en 4.45 uur iets gehoord en/of gezien in de omgeving van de Slinkmansweg/Baarlermarsweg/Oerdijk, of elders in de omgeving, bel dan de politie: 0900-8844. 

(foto’s: Rens Hulman)

Deel via

Geef een reactie