Warm welkom voor Sanne in ’t Hof in Schalkhaar

Na een verblijf van vier weken in het Olympische dorp in Peking keerde Sanne in ’t Hof vanavond terug in haar geboortedorp Schalkhaar. Er wachtte de talentvolle 24-jarige schaatser in het ouderlijk huis aan de Prins Willem Alexanderweg een hartverwarmend welkom van naaste familie en vrienden.

Door Rudy Brouwer

SCHALKHAAR – Samen met hun jongste dochter pikten moeder Nicolien en vader Hennie Sanne vanmiddag op in het Hilton in Amsterdam. Daar werden, na hun landing op Schiphol, aan het einde van de middag alle Olympisch sporters en stafleden van TeamNL feestelijk herenigd met hun familie.

Thuis in Schalkhaar bereidde de middelste van de drie zussen, met haar vriend, een warm welkom voor. In de loop van de avond verzamelde zich er een selecte groep familie, vrienden en naasten. Met een enorm spandoek aan de gevel en een luid applaus bezorgden zij Sanne een onvergetelijk welkom thuis.

Droomdebuut
Sanne kwalificeerde zich vorig jaar december verrassend voor deelname aan de Olympische Spelen. Een tweede plaats op de 5000 meter van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf Heerenveen, was de aftrap voor een fantastisch droomdebuut op dat internationale vierjaarlijkse podium.

Met heerlijke filmpjes en meeslepende updates op haar sociale media liet Sanne de thuisblijvers voortdurend meegenieten van haar avonturen in Peking. Op donderdag 10 februari zaten al haar fans, waarvan vele in Schalkhaar, op het puntje van hun stoel.

Olympisch diploma
Een knappe vlakke rit tegen wereldrecordhouder Natalja Voronina uit Rusland bracht onze dorpsgenoot uiteindelijk een mooie 7e plek in het eindklassement. Geen medaille dus, waarop iedereen stiekem een beetje had gehoopt, maar wel een Olympisch diploma.

En daarmee verdiende Sanne bovendien de A-status van NOC/NSF, wat inhoudt dat ze door die sportorganisatie het komende seizoen financieel wordt ondersteund. Het zaadje is daarmee geplant voor een mooi vervolg van de schaatscarrière van ‘onze’ talentvolle dorpsgenoot.

Dorpsplein
Sanne zal er de komende jaren alles aan doen om over vier jaar bij terugkomst van de Olympische Spelen in Milaan met een gouden medaille te worden gehuldigd op een groot podium op het dorpsplein in Schalkhaar!

We spraken vanavond in de keuken van haar ouderlijke woning exclusief voor InSchalkhaar met Sanne in ‘t Hof. Het gemonteerde interview zal morgen in de loop van de dag online worden gezet (foto’s: John Welling).

Deel via

Geef een reactie