Laatste nieuws

Vintage & Coffee Schalkwaar in pand Pastoorsdijk

In het pand aan de Pastoorsdijk, waar voorheen onder meer drukkerij Evers, dierenspeciaalzaak Hauk en Mediaburo Schoppema waren gevestigd, is Sorgh.nl deze week begonnen met de realisatie van een werkplaats en dagbestedingslocatie voor bewoners van hun huis Ahinoamsorgh n het oude gemeentehuis aan de Koningin Wilhelminalaan.

Door Rudy Brouwer

SCHALKHAAR – Vanaf 1 februari 2022, dat is het plan, moeten er een gezellige koffiecorner, tweedehandskledingwinkel én een kringloophal gevestigd zijn onder de naam Vintage & Coffee Schalkwaar. Onder leiding van Richard Prins is een aantal van de huidige zeven bewoners begonnen met sloop- en opruimwerk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat in totaal 16 bewoners van Ahinoamsorgh overdag aan het werk zijn in de nieuwe dagbestedingslocatie aan de Pastoorsdijk.

Koffiecorner
In het deel rechts van het halletje, waar eerder ook dierenspeciaalzaak Hauk en Mediaburo Schoppema zaten, is een koffiecorner gepland, waar dorpsgenoten elkaar kunnen ontmoeten en verbinding kunnen maken met bewoners en leiding van Ahinoamsorgh. Er kan koffie en thee met iets lekkers worden genuttigd én het is de bedoeling dat er ook koffie, thee en aanverwante zaken worden verkocht. De plek moet door de bewoners, jongeren met een handicap, worden gerund.

Vintage kledingwinkel
In de ruimte links van het halletje komt een vintage kledingwinkel. Mensen uit het dorp kunnen er bruikbare tweedehandskleding inleveren. Dit wordt, waar nodig, hersteld en gewassen. Ook hier gaan bewoners van Sorgh.nl aan het werk. Behalve dat er kleding wordt verkocht, zal de locatie ook als een soort kledingbank voor de regio dienst gaan doen. Alle activiteiten van Ahinoamsorgh in de nieuwe locatie aan de Pastoorsdijk hebben geen commercieel karakter, maar zijn dus hoofdzakelijk als dagbesteding en werkplaats bedoeld voor bewoners.

Kringloopwinkel
In de grote hal achter beide winkelruimten, de voormalige drukkerij van Evers, komt volgens Richard Prins van Sorgh.nl een kringloopwinkel. Mensen kunnen daar herbruikbare meubelen, apparaten en gebruiksvoorwerpen e.d. afgeven en kopen. Er wordt bovendien een werkplaats voor bewoners van Ahoinoamorgh gevestigd. Volgens planning moet de dagbestedingslocatie van Sorgh.nl per 1 februari 2022 open gaan en toegankelijk zijn voor bezoekers en klanten.

Deel via

Een gedachte aan “Vintage & Coffee Schalkwaar in pand Pastoorsdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *