Valpartij Mika van Essen op 500 meter

SCHALKHAAR – Vanavond kort na 18.00 uur stond Mika van Essen uit Schalkhaar in de 5e rit aan de start bij de 500 meter afstand (PR 35.85 sec) van het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT) in Thialf Heerenveen. Onze jonge dorpsgenoot rijdt dit schaatsseizoen in het professionele topteam Reggeborgh, maar haalde door een valpartij helaas de finish niet.

Mika had zich geplaatst voor dit toernooi via de IJsselcup/Hollandcup-1 wedstrijden. Deze wedstrijd is twee weekeinden geleden gereden op Mika’s (voormalige) thuisbaan ijsbaan De Scheg. De jonge schaatser van team Reggeborgh, onder leiding van trainer Gerard van Velde, behaalde daar een zesde plaats in het eindklassement op zowel de 500m als de 1000m.

Komende zondag kan de Schalkhaarder zich revancheren. Als hij tenminste lichamelijk geen last ondervindt van zijn valpartij vanavond. Dan probeert hij zijn PR (1.10,50) op de 1000 meter afstand aan te scherpen. Ter voorbereiding op het WCKT verbleef Mika met zijn team sinds afgelopen dinsdag in Wolvega. Teamgenoten bij team Reggeborgh zijn onder meer sprintkanonnen als Michel en Ronald Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab en Wesley Dijs.

Onze dorpsgenoot mag komend weekeinde met de wereldtop op sprintniveau wedijveren om tickets voor de World Cup wedstrijden. Hij heeft het afgelopen half jaar al veel geleerd van zijn zeer ervaren teamgenoten en van trainer Gerard van der Velde. Mika is leergierig, ontwikkelt zich goed en is er in ieder geval bij in Thialf. (foto: Erik de Weerd)

Volledige uitslag 500 meter, klik hier.

Deel via

Geef een reactie