Laatste nieuws

Tachtig vrouwen en kinderen azc in beweging

Ruim tachtig vrouwen en kinderen van azc Schalkhaar namen vorige week deel aan een dans- en coaching workshop. Alle deelnemers waren blij en genoten van de muziek van hun eigen land en afkomst. Zeventien culturen en vijftien dansstijlen telde Donna Daflaar van Colorful Human, die de bijeenkomst leidde.

SCHALKHAAR – ,,Deelnemers uit verschillende culturen en etnische achtergronden worden geactiveerd, gemotiveerd, bemoedigd, voelen zich thuis en krijgen meer zelfvertrouwen”, zag Donna. ,,Ze gingen uiteindelijk aan elkaar de pasjes presenteren en leren. Dans, muziek en coaching brengen verbinding en vreugde.”

Een week voor de activiteit ging Donna met behulp van andere nieuwkomers en een begeleider van COA simpelweg langs 58 deuren op het azc. ,,Ons team bestaat uit beweeg- en danscoaches die zielsveel van dansen houden en oprecht geïnteresseerd zijn in andermans dansstijlen. De vrouwen en kinderen werden met een warm onthaal persoonlijk uitgenodigd en voelden zich direct thuis.”

De workshopleidster begreep dat sommige vrouwen en kinderen amper uit hun kamers komen. ,,Maar door de warme benadering onder meer door middel van muziek, ervaarden ze een warm welkomstgevoel. Letterlijk en figuurlijk kwam er beweging in de deelnemers.”

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *