Stemmen dit jaar in basisscholen en sporthal

Voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november a.s. worden, naast – zoals gebruikelijk – de sporthal in de wijk Westenberg Buiten, dit jaar in Schalkhaar voor het eerst de basisscholen (de Nicolaasschool en De Sleutel) ingericht als stemlokaal.

SCHALKHAAR – ,,Vandaag zijn de materialen voor de stembureaus gebracht”, laat schoolleider Barbara Schram desgevraagd weten. ,,We hoopten dat daar een plan met een routing bij zou zitten en wie de opbouw van de locatie doet, maar dat hebben we nog niet gekregen. We weten ook nog niet wie de bezetting van de locatie doet en hoe dit verder ingericht is.”

Barbara heeft wel contact gehad met de gemeente. ,,Ik zie op de website van de gemeente dat ‘we’ om 7.30 uur opengaan woensdag. Ik ga ervan uit dat de routing voor stemmers in de Nicolaasschool als volgt is: ingang via de hoofdingang (kleuterplein) aan de Pastoorsdijk, stemmen in het speellokaal op de begane grond en de uitgang via de achterdeur naar het grote plein aan de zijde van de Koningin Wilhelminalaan.”

Routeplan
,,De spullen zijn afgeleverd en worden maandag of dinsdag opgebouwd”, reageert Niek Tielkes, projectleider Verkiezingen bij de gemeente Deventer. ,,De mensen van Brink Verhuur die dat komen doen, hebben ook een routeplan voor beide scholen. Met hun kan ter plekke de precieze routing worden besproken. Zij plaatsen ook de borden en pijlen.”

De leden van het stembureau komen volgens Tielkes woensdagochtend, op de dag van de verkiezingen, om 7.00 uur de bewegwijzering controleren en verder alles klaarzetten. Het stembureau in beide basisscholen in Schalkhaar opent vervolgens om 7.30 voor de kiezers.

Deel via

Geef een reactie