Plaatsing ondergrondse containers Kolkmansweg

Aan de Kolkmansweg, tegenover De Sleutel, lijken voorbereidingen te zijn getroffen voor de plaatsing van zes ondergrondse afvalcontainers. Hoewel deze locatie door de gemeente en Circulus niet is genoemd in de lijst van voorlopige locaties, lijkt het te gaan om de containers die in het kader van het nieuwe Grondstoffenplan 2020-2024 her en der in de gemeente worden geplaatst.

De gemeente Deventer en Circulus-Berkel hebben naar eigen zeggen zorgvuldig gezocht naar geschikte locaties voor deze containers en doen hun best deze goed te verspreiden over de gemeente. De textiel- en papiercontainers bij het oude gemeentehuis aan de Kon. Wilhelminalaan zijn inmiddels verwijderd.

Er was aangekondigd dat er rekening kon worden gehouden met ondergrondse containers op locaties waar nu al textiel- en/of glascontainers staan. Bijvoorbeeld bij winkelcentra, bij grote wooncomplexen, in elk dorp, in de binnenstad en in buurten met kleinere complexen. Als voorlopige locaties voor Schalkhaar waren genoemd: Kon. Wilhelminalaan/Wissinkhof en Lindeboomsweg. De Kolkmansweg was niet genoemd als mogelijke locatie.

Trouwens: deze locatie wordt dus waarschijnlijk geschikt gemaakt voor het inzamelen van afval c.q. oud papier en is zeker niet bedoeld om ongewenste wastafels (foto 4) te dumpen…

Naschrift: Bij monde van woordvoerder Maarten-Jan Stuurman heeft de gemeente Deventer ons inmiddels bevestigd dat er aan de Kolkmansweg ondergrondse containers komen voor glas, textiel, papier en luiers. Circulus spreekt in een reactie aan onze site over een ‘milieustraat’. Het parkje is volgens de gemeente naar verwachting per eind volgende week (vrijdag 3 februari 2023) operationeel. Meer info via deze link.

Deel via

2 gedachtes aan “Plaatsing ondergrondse containers Kolkmansweg

  1. Hennie in 't Hof

    Hoop dat er nagedacht is over het feit dat er daar veel kleine kinderen lopen en rennen en ouders hun kinderen ophalen en dat het geen gevaarlijke plek wordt waar auto’s stilstaande auto’s die aan het uitladen zijn gaan inhalen en allerlei vreselijke ongelukken gebeuren. Had verwacht dat de parkeerplaats bij het voetbalveld van Schalkhaar een idealere plek zou zijn. Benieuwd of degene die deze plek heeft bedacht wel weet heeft van de gevaarlijke plek die gekozen is, Precies bij een school en kinderopvang. Intelligenter had niet gekunt

Geef een reactie