Laatste nieuws

Per 1 mei a.s. blauwe container voor papier

Dit jaar verandert de inzameling van oud papier, glas en BEST-tas in Schalkhaar. Vanaf 1 mei 2021 wordt het oud papier niet meer gebundeld of in dozen ingezameld. In plaats daarvan krijgt elk huishouden een papiercontainer: de blauwe container.

SCHALKHAAR – De papiercontainer is grijs, heeft een blauwe deksel en is bedoeld voor inzameling van oud papier en karton. De container heeft een inhoud van 240 liter, even groot als de bekende oranje pmd-container (plastic).

Circulus-Berkel leegt deze containers, in sommige buurten in samenwerking met Konnected (voorheen Sallcon), scholen en verenigingen. Ook verenigingen gaan gebruik maken van de nieuwe inzamelmiddelen. Los aangeboden papier wordt niet langer meegenomen.

De gemeenteraad heeft om een aantal redenen besloten over te stappen naar de blauwe containers. Het inzamelen van containers is arbotechnisch beter voor de medewerkers dan het handmatig inzamelen. Het is voor de burgers makkelijker om papier en karton aan te bieden en de verwachting is dat het minder rommel geeft op straat (in de container kan papier niet wegwaaien).

Het scheiden van  oud papier en karton is van groot belang. Het maakt het hergebruik van deze waardevolle grondstof mogelijk en bespaart op het gebruik van bomen voor papierproductie. De papiercontainer is overigens niet verplicht. Tot en met 3 maart kunt u zich daarvoor afmelden.

Deze week ontvangen alle inwoners van Schalkhaar een gezamenlijke brief met meer info van de gemeente Deventer en Circulus-Berkel.

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *