Opnieuw breuk waterleiding Pastoorsdijk

Rond 22.00 uur gisteravond is er een forse waterleidingbreuk ontstaan in de Pastoorsdijk in Schalkhaar. Voor de ingang van de Plus supermarkt stroomde het water met grote kracht tussen de straatstenen door omhoog, waardoor veel zand wegspoelde en de klinkers in begonnen te zakken.

SCHALKHAAR – Buurtbewoners belden gemeente, politie en netbeheerder Vitens, maar pas na meer dan een uur kwam er iemand ter plaatse. Tot die tijd waarschuwden zij passanten om te voorkomen dat iemand door het wegdek zou zakken. Het herstel van de leiding gaat naar verwachting de hele nacht duren. Ruim 50 huishoudens zitten zonder water.

De nabijgelegen Nicolaasschool wordt daar niet door getroffen en kan woensdag gewoon open. Wat de gevolgen zijn voor de supermarkt en andere winkels in de straat is nog niet duidelijk. Nadat de waterleiding is hersteld zullen tientallen meters van het wegdek opnieuw moeten worden aangelegd, wat minstens de hele woensdag gaat duren. De Pastoorsdijk zal daarom moeilijker bereikbaar zijn voor winkelend publiek.

Opvallend is dat het al de derde keer in enkele jaren is dat op exact deze plek zo’n enorme lekkage in de weg ontstaat. Het ging al eens mis in juni 2017 en september 2021. In beide gevallen ontstond er een soortgelijk sinkhole en is de waterleiding na uren herstelwerk weer gerepareerd, maar nooit over een groot deel vervangen.

Hoe de situatie nu precies wordt afgehandeld is nog niet duidelijk.

Deel via

Geef een reactie