Opening Stadsboerderij Heerlijkheid Linde

In het buitengebied van Schalkhaar, aan de Oerdijk richting Lettele, is de afgelopen maanden een compleet nieuwe stadsboerderij verschenen aan de horizon. Op 26 mei aanstaande opent Heerlijkheid Linde officieel haar deuren. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op deze biologische melkveehouderij met de eerste VrijLevenStal van Nederland! In en rondom de stal zijn ook de boerderijwinkel, de ijsmakerij, het terras en een natuurspeelplek te vinden.

Na jaren van plannenmakerij en voorbereiding in samenwerking met gebiedseigenaar Stichting IJssellandschap én met input van omwonenden en experts, is stadsboerderij Heerlijkheid Linde werkelijkheid geworden. Boeren Sanne & Christian Klein Koerkamp hebben hier een nieuw innovatief biologische melkveebedrijf gebouwd met een unieke ronde stal die volgens het VrijLevenStal-principe is gebouwd. “We willen de consument laten zien waar de melk vandaan komt”, vertellen ze.

Er is op deze stadsboerderij dagelijks van alles te zien en te beleven; vanuit de boerderijwinkel met lokale producten, heb je een prachtig uitzicht op de koeienstal. Kinderen vermaken zich bij de natuurspeelplek en kunnen met kalfjes en geitjes knuffelen in het dierenweitje. Sanne is kortgeleden opgeleid tot ijsmaker en je geniet van haar huisgemaakte boerenijs op het terras met uitzicht op de groene omgeving. “We hopen dat we door het runnen van de winkel en ijsmakerij de consument beter leren kennen – en andersom! Zo kunnen we vraag en aanbod immers beter op elkaar afstemmen”, vertelt Sanne.

Open dag
Op Hemelvaartsdag opent Heerlijkheid Linde officieel haar deuren voor het publiek. “Die laatste weken gebruiken we om de puntjes op de i te zetten. We hebben voor onze bijzondere dag een hoop leuke festiviteiten gepland voor jong en oud. De open dag vindt plaats op donderdag 26 mei, van 10.00 uur tot 17.00 uur, bij ons op de Slinkmansweg 2 in Schalkhaar. We hopen dat iedereen die nieuwsgierig is naar ons bijzondere bedrijf een kijkje komt nemen.”

Meer info en overzicht activiteiten op de website van Heerlijkheid Linde.

Deel via

Geef een reactie