Laatste nieuws

Opbrengt paasbingo naar De Parabool

SCHALKHAAR – ,,We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen”, is onze dorpsgenoot Ashley Maatman van mening. ,,Juist deze zin maakt onze actie – een online paasbingo – van afgelopen maandag duidelijk, in deze bizarre en onbegrijpelijke tijd van Corona.”

Samen met haar moeder Frieda en Reinder en Diona Steinvoort kwam de jonge Schalkhaarse spontaan op het idee om iets te organiseren voor tijdens de Pasen, waarbij mensen even de tijd kunnen vergeten en thuis mee kunnen spelen met een online spel: bingo!

Al snel werd de actie op touw gezet, maar de vraag was: hoe gaan we dit aanpakken? Hoe gaan we het spel spelen met het oog op de corona-maatregelen? Hoe spelen mensen mee en aan welk goede doel gaan we de opbrengst van de bingo schenken? ,,We wilden dit het liefst binnen het dorp Schalkhaar houden en kwamen al snel uit bij Stichting de Parabool”, vertelt Ashley.

,,Na het opnemen van contact bleek dat zij het fantastisch vonden dat we hen in deze tijd een hart onder de riem wilden steken. We doen dit door de opbrengst van de bingo in de vorm van een cheque aan de bewoners te schenken, zodat zij er zelf iets moois van kunnen halen dat voor hen op dit moment zeer welkom is.” De cheque ter waarde van 600 euro is vanmiddag overhandigd aan de jongerengroep van de woonvorm aan de Oerdijk 106.

,,Elke andere locatie van de Parabool heeft daarnaast van ons een lekkere vlaai ontvangen”, vertelt Ashley. ,,We wensen alle kinderen/jongeren heel veel plezier met datgene wat ze samen met hun begeleiders van het bedrag gaan kopen. Vandaag hielden we keurig anderhalve meter afstand, maar na deze periode komen we snel op visite en geven we de winnaars een dikke knuffel!”

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *