Onthulling Wilhelminamonument vlak voor Kerst

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover; het Wilhelminamonument in Schalkhaar wordt op haar nieuwe plek opnieuw onthuld. En wel op donderdag 22 december a.s. om 14.30 uur. De locatie: de splitsing van de Prins Bernhardweg en Koning Julianaweg.

SCHALKHAAR – Het monument stond, na het vertrek van de bibliotheek uit het pand aan de Oerdijk, een beetje in de verdrukking. Op initiatief van een aantal bewoners is er uiteindelijk voor gekozen om het te verplaatsen naar het begin van de Prins Bernhardweg en Koningin Julianaweg. Daar past het veel beter in de omgeving. Bovendien is er voor het Koninklijk monument geen betere plek te bedenken dan de ‘Oranjebuurt’.

Natuurlijk heeft een verplaatsing wat voeten in de aarde. Zo moet het technisch mogelijk zijn en moeten er kabels en leidingen gecheckt worden voor de plaatsing en voor de aansluiting op het lichtnet. Maar bovenal wilde de gemeente het monument niet opnieuw onthullen als de omgeving niet ook mooi werd opgeknapt. Vanwege het plantseizoen is dat pas onlangs gebeurd. In de dagen voor de onthulling worden de laatste activiteiten afgerond.

De onthulling van het Wilhelminamonument zal plaats vinden in het bijzijn van de betrokken bewoners, de Deventer Oranjevereniging en de burgemeester en wijkmanager. De Oranjevereniging zal wat vertellen over de geschiedenis van het monument. De handeling zelf zal door de burgemeester en een bewoner worden gedaan. Uiteraard bent u allen van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Donderdag 22 december a.s. om 14.30 uur: onthulling verplaatste Wilhelminamonument

Deel via

Een gedachte aan “Onthulling Wilhelminamonument vlak voor Kerst

Geef een reactie