Oekraïense in Schalkhaar: ‘Ik begin weer te dromen’

Sinds de oorlog in Oekraïne woont Yuliia Khai (38) uit Loehansk bij het gezin van Gijsbert en Monique in Schalkhaar. ,,Heel erg bedankt aan God, het Nederlandse land en de mooie mensen voor het geven van steun en kracht om bepaalde beproevingen te doorstaan”, schrijft Yuliia vrij vertaald op haar Facebookpagina. ,,Ik begin weer te dromen.”

SCHALKHAAR – Yuliia komt uit een muzikale familie en studeerde ruim tien jaar geleden af aan de Kiev Pedagogical University in Oekraïne en geeft sindsdien pianoles. Na de Russische inval in februari 2022 is de concertpianiste naar Nederland gekomen en sinds september afgelopen jaar is ze muziekdocent bij Muziekstudio Merel in Deventer.

Eind maart heeft ze op Facebook een account aangemaakt: Khai Muziekdocent. ,,Om met jullie interessante muziekstukken te delen die door mij of verschillende componisten geschreven zijn en ook in mijn eigen uitvoering, en ook later in uitvoering van mijn leerlingen binnen Gemeente Deventer, wanneer ze er klaar voor zijn.”

Het account kan volgens Yuliia interessant zijn voor degenen die houden van muziek luisteren en degenen die nieuw repertoire en/of een eigen pianodocent zoeken. Ze gaat 2 a 3 keer per week een nieuwe video uploaden. ,,Hou van muziek met mij!”, nodigt ze uit haar te volgen.

Yuliia spreekt inmiddels goed Nederlands en heeft op dit moment ongeveer 15 studenten, maar ze zou heel graag meer leerlingen (kinderen of volwassenen) pianoles willen geven.

Kom in contact met haar door een bericht te sturen via haar Facebookpagina (klik op het logo hiernaast).

Deel via

Een gedachte aan “Oekraïense in Schalkhaar: ‘Ik begin weer te dromen’

  1. Henk Keizer

    Geweldige pianiste. Heb gisteren ( 8-4-2023 ) als gitarist met haar een paar nummers opgenomen in de IJsselvilla Deventer. Zie mijn facebookpagina ( Henk Keizer Artist). wat een lieve krachtige vrouw. RESPECT !! Ik raad haar van harte aan als pianodecente. Fingerstyle gitarist en zanger Henk Keizer 0622673589

Geef een reactie