Melding steekincident bij woonunits azc

UPDATE: Een voorlichter van de politie geeft aan dat de situatie relatief meevalt, maar er ook nog een aantal zaken onduidelijk zijn. Het is nog niet zeker of er daadwerkelijk een steekincident heeft plaatsgevonden, ondanks dat dit in de eerste alarmering stond. Er zou ook sprake kunnen zijn van een ruzie, vechtpartij of andere vorm van geweld.

SCHALKHAAR – Het slachtoffer is slechts licht, of helemaal niet gewond geraakt. De persoon is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte is enige tijd geboeid door agenten, maar uiteindelijk niet meegenomen naar het bureau. Er is vooralsnog geen aangifte gedaan door het slachtoffer en er wordt door de politie onderzocht in hoeverre er sprake is van strafbare feiten.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het ter plaatse niet om een steekincident bleek te gaan. Wel was iemand heel licht gewond geraakt door een klap met een voorwerp. ‘Het slachtoffer wilde geen vervolg aan de zaak geven. Er is dus niemand aangehouden en er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De politie heeft de informatie vastgelegd, maar het is de vraag of het nog tot een andere uitkomst komt.’

Oorspronkelijke bericht:
Rond 22:00 uur heeft er mogelijk een steekincident plaatsgevonden bij de extra woonunits voor statushouders aan de Spanjaardsdijk. Dat was althans de melding die de hulpdiensten ontvingen. Er kwamen zes politieauto’s en twee ambulances ter plaatse. Het incident vond binnen in het wooncomplex plaats, tussen twee bewoners. Er is volgens de eerste berichten één persoon (niet levensbedreigend) gewond geraakt en één persoon aangehouden.

Vanavond vond er op het naastgelegen AZC terrein zelf een kinderdisco van KiXxx plaats. Dit gaat om een ander deel van het terrein en de kinderen zijn op geen enkele wijze bij het incident betrokken of getuige geweest.

De extra tijdelijke woonunits staan op een ander deel van het complex en horen officieel niet bij het AZC of onder verantwoordelijkheid van het COA, omdat statushouders de asielprocedure al hebben doorlopen en niet meer blijven wonen in een asielzoekerscentrum. Het complex valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Deventer. (foto: Rens Hulman)

Deel via

Geef een reactie