Let op: deurbellen afgeplakt aan De Haarmansenk

Een bewoner van de Haarmansenk trof vanavond bij thuiskomst dikke tape aan op haar deurbel. Haar naaste buren hadden dit ook. Na wat speurwerk online kwam de Schalkhaarse erachter dat dit mogelijk voortekenen kunnen zijn van inbraak. Maar het kan natuurlijk ook een streek van ‘kwajongens’ zijn.

SCHALKHAAR – Na een klein rondje door de buurt trof onze dorpsgenoot nog een ander huis aan die hetzelfde had: dikke tape op de deurbel. ‘Ook diegene heb ik gewaarschuwd. Inmiddels heb ik ook al een melding gedaan bij de politie. Onze huizen bevinden zich op De Haarmansenk; wellicht dat er nog meer huizen zijn met tape over de deurbel.’

De getroffen bewoner van De Haarmansenk wil haar dorpsgenoten waarschuwen. ‘Onze huizen hebben allemaal normale deurbellen, zonder camera. Vermoedelijk vond het bij ons plaats rond 16:15 uur.’ 

Volgens de politie kan het afplakken van deurbellen inderdaad een beproefde truc van inbrekers zijn. Want bij huizen waar het tape na enige tijd niet is verwijderd, is kennelijk niemand thuis. Voor inbrekers een signaal om een poging tot inbraak te doen.

Valt u iets op of ziet u verdachte bewegingen? Bel dan de politie: 0900-8844 of bij spoed 112. Mocht het ondeugend ‘kinderspel’ blijken te zijn, dan moet u er maar vooral om glimlachen.

Naschrift: een andere inwoner van deze wijk heeft na onze berichtgeving gemeld dat ze vanmiddag rond 16.30 uur een drietal kinderen bezig heeft gezien met het afplakken.

Deel via

Geef een reactie