Koffie, koffie, lekker bakkie koffie…

Gisteren ontvingen we via e-mail een opmerking van twee dorpsgenoten: ,,We vinden het als bewoners van Schalkhaar erg bijzonder dat er in het gehele dorp nergens een plek is om een kop koffie te drinken.”

De inzenders schrijven: ,,Steeds vaker zie je toeristen, fietsers, wandelaars, zoeken en kijken bij De Lindeboom en rammelen aan de deur. Maar alles is donker. Eigenlijk is dat toch heel erg jammer van zo’n leefbaar dorp!”

Ze vervolgen: ,,Wandel- en fietsroutes lopen door dit dorp. Vanmiddag heb ik mensen uit Friesland maar naar het Deventer Ziekenhuis gestuurd voor een bakkie koffie… Waar kunnen we deze vraag of opmerking neerleggen?”

,,We hebben ook even gesproken met dames van de bieb”, vertellen de mailende dorpsgenoten. ,,Die horen deze opmerking ook heel vaak. Is het een idee om een soort Rustpunt te maken in de bieb tijdens openingsuren of is dat te enthousiast?”

Graag horen de twee dorpsgenoten waar ze dit kunnen aankaarten en/of ideeën kunnen neerleggen en uitvoeren. Hun mail is in ieder geval doorgestuurd naar Schalkhaarse ambassadeurs van WijDeventer. Meer reacties kunnen naar redactie@inschalkhaar.nl.

Wie heeft nog meer tips?
Kan hier in de reacties of op onze sociale media Facebook of Instagram.

Naschrift redactie: Om wandelaars en fietsers nou door te sturen naar het Deventer Ziekenhuis voor een bakkie koffie… Hopelijk kan er op korte termijn koffie worden gedronken bij lunchroom Schalkwaar aan de Pastoorsdijk. En ook bij het Rustpunt bij Museum AFS aan de Frieswijkerweg of bij de nieuwe stadsboerderij Heerlijkheid Linde of bij restaurant Pa en Ma is het wellicht leuker koffie drinken dan in een ziekenhuis. Of verwelkom de gasten eens in je eigen achtertuin en schenk ze zelf een bakkie koffie in… 😉

Deel via

Geef een reactie