Kerst in de kerk: komt allen tezamen!

Het beloven dit jaar weer prachtige kerstvieringen te worden in onze plaatselijke RK Nicolaaskerk, met enthousiaste koren die hun beste beentje voorzetten. Ze zijn allemaal al druk aan het oefenen om bij te dragen aan prachtige, sfeervolle kerstvieringen in ons dorp.

SCHALKHAAR – Op kerstavond 24 december a.s. om 17.00 uur zal ‘Youngest Voices XL’ het spits afbijten onder leiding van Rob van den Berg. Pastor Gauthier de Bekker zal in deze gezinsviering voorgaan. Een viering voor jong en oud. Vanaf 16.45 uur zullen de kerstliedjes al klinken. Kom op tijd; het kan druk worden en voor de kinderen is het belangrijk dat ze alles goed kunnen volgen. Dus een plekje lekker vooraan!

In de Nachtmis van 24 december (21.30 uur) gaan vicaris Cornelissen en diaken F. de Graaf voor. Het Nicolaaskoor zingt, met medewerking van een gelegenheidsorkest, de mis van Gounod. Er zullen door het koor bekende kerstliederen worden gezongen en uiteraard worden de aanwezigen dan uitgenodigd om mee te zingen. Het belooft een mooie viering te worden op Kerstavond!

Op eerste kerstdag 25 december a.s. om 10.30 uur zal pastoor H. Limbeek voorgaan in de viering. Het Brugkoor zal de dienst muzikaal ondersteunen. Voorafgaand aan de viering worden er twee Engelstalige liederen gezongen: One Thousand Candles en A Gallery Carol. De communieliederen zijn: ‘In het midden van de nacht’ en ‘Al wie dolend in het donker’. Het uittredelied wordt ‘Ere zij God’. Dit wordt eenstemmig gezongen. We hopen dat de aanwezigen zoveel mogelijk zullen meezingen.

Ook de viering op tweede kerstdag belooft een sfeervolle te worden. Pastor Brummelhuis gaat voor, de Cantorij zingt prachtige kerstliederen, begeleid door piano en klarinet. Ook zal de viering, die om 10.30 uur begint, een extra dimensie krijgen door mooie gedichten en teksten. ’s Middags van 14.00 uur tot 15.00 uur is er ‘kindje wiegen’ in de RK Nicolaaskerk.

U bent allen van harte welkom tijdens de Kerst om samen te vieren. Als u er bij bent, geeft dit nog meer een kerstgevoel voor ons en voor u! Komt allen tezamen…

Deel via

Een gedachte aan “Kerst in de kerk: komt allen tezamen!

  1. Yvonne Meijer

    In 1986 in Schalkhaar gekomen
    Vind de kerk prachtig. Zelf geen katholiek, maar wel opgevoed.
    Vind ook dat de kerk zeker open moet blijven . Het hoort bij het dorp Schalkhaar
    De missen die georganiseerd zijn super.

Geef een reactie