Jonge dorpsgenoot gewond bij dodelijk ongeval

SCHALKHAAR – Een ernstig ongeval aan de zuidrand van ons dorp vannacht. Op de Nico Bolkesteinlaan is vannacht rond 00:40 uur een auto met daarin drie  jongeren, waaronder een 18-jarige dorpsgenoot, tegen een boom beland. Het ging mis na een flauwe bocht ter hoogte van de Dimence locatie Brinkgreven. Hierbij is een 17-jarige jongen uit Deventer om het leven gekomen. Brandweer, politie en meerdere ambulances rukten uit voor de hulpverlening.
 
Volgens de Officier van Dienst (OVD) van de politie kwam de bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Schalkhaar, er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf, maar is hij ter controle wel even naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de passagiers, een 18-jarige man uit Deventer raakte zwaargewond en is met spoed naar het naastgelegen ziekenhuis vervoerd. Een tweede passagier, de 17 jarige jongen uit Deventer, is nog gereanimeerd door hulpverleners, maar kon niet meer gered worden en overleed ter plaatse.
 
De Officier van Dienst geeft aan dat er op het eerste gezicht en uit eerste onderzoek geen aanwijzingen zijn voor het gebruik van alcohol, verdovende middelen of lachgas. Wel wordt er van de bestuurder bloed afgenomen en onderzocht om dit volledig uit te sluiten.
De brandweer heeft een deel van de auto open geknipt voor de hulpverlening. Als gevolg van de aanrijding konden portieren niet meer open. Ook is het motorblok door de klap van de aanrijding uit de auto geschoten.
 
De Nico Bolkesteinlaan werd na het ongeval volledig afgesloten voor verkeer, waardoor het Deventer Ziekenhuis – dat een paar honderd meter verderop aan dezelfde weg ligt – vrijwel de hele nacht vanaf de centrumzijde niet bereikbaar was. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie deed uitgebried onderzoek naar het ongeval, waarna het voertuig werd geborgen en de weg weer kon worden vrijgegeven (foto’s: Rens Hulman)
Deel via

Geef een reactie