Homemade high tea bij De Zonnebloem

Een high tea voor de gasten van de Zonnebloem Schalkhaar staat al langere tijd op ons verlanglijstje. Eerst gooit Corona behoorlijk wat roet in het eten, daarna is het kostenplaatje de grote boosdoener. Een eenvoudige high tea blijkt al gauw twee, drie tientjes te kosten; niet leuk en niet voor iedereen haalbaar. De oplossing ligt echter binnen handbereik.

SCHALKHAAR – ‘Als we nu eens zelf wat gaan maken’,  zegt een van onze vrijwilligers tijdens een vergadering. Dat blijkt een schot in de roos te zijn! De reacties van de anderen zijn ronduit enthousiast en het duurt maar even of de ideeën rollen over tafel. Een datum wordt vastgesteld, evenals het programma in grote lijnen.

We komen uit op een datum eind april en zo kunnen we onze gasten informeren over de aanstaande happening. Dat die in de smaak valt, blijkt al gauw. Een record aantal mensen geeft positief gehoor aan de uitnodiging, en vrijwel alle vrijwilligers zijn bereid iets te bakken of te maken en om die middag te komen helpen. Al met al bestaat het gezelschap uit liefst 55 mensen. Een flink aantal!

Quizrondes
Om de middag niet te beperken tot alleen lekkere hapjes, thee, koffie, drankje en een gezellig samenzijn, wordt besloten om ook een paar quizrondes in te lassen. Voorzitter Netty neemt de leiding en zorgt voor formulieren (raad de spreekwoorden) en de liedjes (raad de zanger(es) of groep). Het gezelschap doet fanatiek mee; er wordt gepuzzeld en overlegd, maar vooral gelachen.

Onze vrijwilligers hebben enorm hun best gedaan om cake, taart, brownies, koekjes, scones, sandwiches, diverse rolletjes, prachtige hartige hapjes en fraaie fruitspiesen te fabriceren. Alleen de bonbons en chocola komen uit de winkel. Er is heel wat baktalent aanwezig.

Kleurrijk
Om 14.00 uur die middag kunnen de mensen naar binnen. De door de vrijwilligers meegebrachte etagères en theepotten staan dan al gevuld en wel op tafel. Bloemetje er naast, kleurrijke servetten; het ziet er allemaal feestelijk uit. Na een welkomstwoordje van de voorzitter kan het gezelschap smullen van het zoete en (later) hartige lekkers dat ruimschoots aanwezig is. Een professionele high tea kan er  nauwelijks aan tippen.

Het wordt een heerlijke, enorm leuke middag De beide quizzen zijn een succes, van alles is er genoeg, veel eten, veel drinken, muziek en bovenal gezelligheid. Als de schalen (bijna) leeg zijn en het tijd is om naar huis te gaan, zijn de meesten het over één ding eens: deze middag is voor herhaling vatbaar!

Meer info
Wilt u meer weten over de Zonnebloem? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of als gast? Bel onze secretaris Ria Kogelman, telefoon 0570-625700, of mail: riakogel@kpnmail.nl.

Deel via

Geef een reactie