Gezellige kerstmarkt met lampionoptocht

SCHALKHAAR – Na een afwezigheid van één jaar zal op zaterdag 14 december a.s. door de Ondernemersvereniging Schalkhaar (OVS) weer een kerstmarkt worden opgebouwd in Schalkhaar. Van 17.00 uur tot 19.00 uur kunnen dorpsgenoten elkaar op het dorpsplein in een gezellige kerstsfeer ontmoeten en genieten van een praatje, een hapje, een drankje en gezellige live muziek.

,,Voor aanvang van de kerstmarkt zullen kinderen van de twee basisscholen in ons dorp een korte optocht lopen met een verlichte lampion”, vertelt OVS-penningmeester Joost Bon, eigenaar van Mark Optiek. ,,Op het dorpsplein staan wat kraampjes waar onder meer een lekker broodje beenham (Plus Joffrey ter Horst), warme chocomelk (Jeannet Total Look) en heerlijke glühwein (Edwin Wichink Slijterij en Wijnhandel en Elektro World Rookes Rietman) kan worden genuttigd.”

Live muziek
Ook zal de ‘Schalkhaarse’ band Rewire voor passende muzikale omlijsting zorgen en zijn er diverse ondernemers aanwezig met een kraam waarin kerst gerelateerde artikelen te koop zijn. En wat uiteraard niet mag ontbreken om de sfeer te verhogen en een bezoekje aan de kerstmarkt meer dan de moeite waard te maken: u kunt genieten van een heuse levende kerststal!

De leerlingen van de Nicolaasschool en De Sleutel krijgen op school een kleurplaat uitgedeeld. Deze kunnen ze (ingekleurd en/of versierd) uiterlijk donderdag 12 december a.s. inleveren bij Novy de Lange of DA Marianne vd Liende. Heb je geen kleurplaat gehad? Download ‘m dan hier: kleurplaat kerstmarkt schalkhaar. Rond 16.45 uur start de lampionoptocht. De makers van de mooiste kleurplaten krijgen een leuk cadeautje.

Tijdens de kerstmarkt zal de Ondernemersvereniging Schalkhaar ook loten verkopen voor de loterij ten bate van de nieuwe boom-/sfeerverlichting in Schalkhaar. De loten kosten € 1,- per stuk en zijn behalve op de kerstmarkt op zaterdag 14 december a.s. ook te koop bij de meeste winkels in ons dorp. Geniet niet alleen van de gezellige sfeerverlichting in ons dorp; draag er ook aan bij!

De hoofdprijs van de loterij is een reischeque van €250,-, de tweede prijs een waardebon van Party Service Holten en de derde prijs een cadeaubon van DA Drogist Marianne van der Liende. En er zijn uiteraard nog vele andere prijzen, die beschikbaar worden gesteld door de verschillende leden van de Ondernemersvereniging Schalkhaar. De trekking van de winnaars is medio januari 2020.

Laten we er als inwoners van Schalkhaar samen met de organiserende ondernemers een gezellige kerstmarkt van maken en zorgen dat het een bijeenkomst is die weer een vaste plek op de dorpsagenda krijgt. Kom zaterdag 14 december a.s. om 16.30 uur naar het dorpsplein. En breng uw gezin, familie, vrienden en buren mee! Tot ziens op de kerstmarkt!

Deel via

Geef een reactie