Geniestraat vlagt voor ziek buurmeisje

SCHALKHAAR – Alsof ze sinds Koningsdag niet meer waren binnen gehaald, wapperden vanmiddag de vlaggen feestelijk aan de gevels van alle huizen in de Geniestraat. De bewoners van deze straat in de wijk Westenberg-Buiten hadden vandaag speciaal hun driekleur gehesen als hartverwarmend ‘welkom thuis’ voor een ziek buurmeisje.

,,Onze dochter van 2 jaar is op de dag na Koningsdag opgenomen in het UMCG Groningen met de zeer zeldzame ziekte Dermatomyositis”, vertelt haar vader Volkert. ,,Hierdoor is ons leven volledig op z’n kop komen te staan. Nu dat de ziekte eindelijk onder controle is, was er afgelopen week zicht op ontslag uit het ziekenhuis. Het fijne nieuws is ons medegedeeld, dat wij vanmiddag eindelijk terug naar huis in Schalkhaar mochten!”

Volkert kijkt even voor zich uit de straat in. ,,Tijdens de ziekenhuisopname is de zorg voor onze twee andere kinderen, 4 en 7 jaar, voor een deel op de schouders van onze buren en vrienden uit de buurt komen te liggen”, vertelt hij. ,,Buren uit onze straat hebben echter niet alleen onze kinderen opgevangen en naar school gebracht, maar ook ons gras gemaaid en ze zijn naar Groningen gereden toen het even niet goed ging.”

Volgens Volkert hebben buren zelfs bij hem thuis op de bank geslapen voor de kids en alle dagen gekookt. ,,Ook heeft de basisschool gezorgd voor meer schooltijd en mentale opvang voor onze twee andere kinderen. De straat heeft zelfs een speciale app-groep gemaakt voor allerhande zaken om ons als ouders en als gezin te ontlasten. En vandaag bij thuiskomst hingen dus in de hele straat vlaggen aan de gevel.”

,,Al die vlaggen, dat ziet er zó mooi uit”, glimlacht trotse vader Volkert. ,,Het verbeeldt prachtig de kracht van een dorp als Schalkhaar en in het bijzonder de hechte band tussen alle bewoners van onze straat!”

Deel via

Geef een reactie