Geen vertrouwde intocht Sinterklaas

Net zoals in veel andere dorpen en steden is er bij de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar de vraag gerezen of de intocht eind november kan doorgaan op dezelfde manier als alle andere jaren. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Dat vinden wij heel erg jammer, maar we zijn niet van plan om het sinterklaasfeest dit jaar helemaal stilletjes voorbij te laten gaan.

SCHALKHAAR – Sinterklaas heeft vandaag met de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar gesproken en in overleg besloten dat het niet verstandig is om eind november met de vertrouwde intocht naar ons dorp te komen. Sinterklaas komt wel naar Schalkhaar, maar op een andere wijze dan in andere jaren.

Toch heeft hij aangegeven dat hij heel graag in contact wil komen met de kinderen uit Schalkhaar. Sinterklaas heeft met de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar gebeld om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. En wat blijkt: er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kinderen toch Sinterklaas kunnen ‘zien’, maar dan in een andere vorm.

Mogelijk door middel van een livestream verbinding met Sinterklaas, waarin kinderen hun vragen aan Sinterklaas kunnen stellen. En misschien wel samen dansen en samen zingen, maar dan wel in ieder zijn of haar eigen huis. Allemaal ideeën waar wij nu mee bezig zijn om uit te zoeken wat er mogelijk is.

Hopelijk kunnen we bij een volgende update meer vertellen over de plannen voor de vervangende Sinterklaasintocht van Schalkhaar. Heeft u zelf ideeën schroom dan niet om deze met ons te delen! Mail dan naar sint@sintinschalkhaar.nl.

Deel via

Geef een reactie