Spanjaardsdijk afgesloten voor doorgaand verkeer

Op het fietspad langs de Spanjaardsdijk is het asfalt beschadigd. De gemeente Deventer vervangt dit asfalt binnenkort door beton. Beton voorkomt dat boomwortels door het pad drukken. In de toekomst is er dan minder onderhoud nodig. Bovendien wordt het fietspad verbreed. Zo wordt het weer veilig voor fietsers.

SCHALKHAAR – Wat kunt u verwachten? Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk voorkomen. Door de weg op te delen in korte stukken (fases), wordt de overlast beperkt.

• Fase 1: start op 5 februari 2024 en duurt naar verwachting tot begin april 2024
• Fase 2a: duurt van half maart 2024 tot en met eind april 2024
• Fase 2b: duurt van begin april 2024 tot en met begin juni 2024

Omleidingen
De Spanjaardsdijk wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Er zijn omleidingen. Aanwonenden en bestemmingsverkeer (zoals de vuilnisophaaldienst en pakketbezorgers) mogen wel gebruik maken van de weg. Ook de bussen mogen de werkzaamheden passeren. 

Fietsers maken gebruik van de rijbaan op de Spanjaardsdijk. De Garderegimentsweg in de wijk Westenberg Buiten blijft bereikbaar vanuit de westkant via Schalkhaar. Zo zorgt de gemeente ervoor dat minder verkeer op de plek van de werkzaamheden richting de rotonde N348 gaat.

Meer informatie via de app
De aannemer houdt u graag op de hoogte. Deze geeft informatie over het project via de app Schagen Infra. Deze app kunt u gratis downloaden via de App store of Google Play. U vindt de app ook via de hierbij afgebeelde QR-code. Als u klikt op Spanjaardsdijk, dan volgt u het project.

Via de app vindt u meer informatie over de voortgang van de werkzaamheden, kunt u foto’s bekijken, een enquête invullen en contact opnemen met Schagen Infra.

Contact
De uitvoerder is Henk Kroneman. Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op via h.kroneman@schageninfra.nl. Op werkdagen kunt u hem tijdens kantooruren ook bellen via telefoonnummer 06-21991941. Voor vragen over het ontwerp, kunt u ook contact opnemen met de heer Schutte van de gemeente Deventer. U bereikt hem via telefoonnummer 14 0570.

Deel via

2 gedachtes aan “Spanjaardsdijk afgesloten voor doorgaand verkeer

  1. Alfons Alferink Stokvisweg 25 8111 RS Heeten

    Ze hadden beter een beton fietspad helemaal van Raalte naar Deventer kunnen leggen langs het Overijsselskanaal aan de oost zijde en dan deze als snelfietspad aan kunnen merken. En dan het oude slingerfietspad verwijderen en weer her inplanten En dan in samenwerking met het waterschap want die willen toch graag de oevers natuur vriendelijk maken
    Dit heb ik vorig jaar ook al aangegeven bij het waterschap. met vriendelijke groeten
    Alfons Alferink Stokvisweg 25 8111 RS Heeten tel 06 25480626.

  2. Bibi

    Waarom is sinds gisteren het verkeerslicht op de oerdijk vanaf de richting Okkenbroek aangepast. Er kan per keer nog maar 1 auto oversteken ipv 4-5 auto’s dit veroorzaakt enorme files. Waar is dit goed voor. Kan dit a.u.b weer terug gezet worden. De burger moet door deze werkzaamheden al veel omrijden. Dan is het creëren extra file toch niet gepast

Geef een reactie