Laatste nieuws

Feestgangers niet uitgeblust door natuurlijke elementen

Whaaaa, lekker man!!! Vier natuurlijke elementen kwamen gisteren even na het aansteken van het paasvuur in Schalkhaar eensgezind samen: een donkere lucht pakte zich samen boven de paasboake nádat deze door vuurartiest Erik de Viking rondom was aangespuugd, het water viel vervolgens met bakken uit de hemel en vermengde de aarde op vooral de aanlooproute langs het kanaal en de Douwelerleide tot een glibberige modderbaan. Maar de stortbui kon het krachtige vuur en het dorpsgevoel niet temperen; de feestgangers raakten deze avond geen moment uitgeblust.

SCHALKHAAR – Vuur, lucht, water en aarde maakten het Paasvuur Schalkhaar 2024 zo tot een onvergetelijk dorpsfeest. ‘Het is hier een slagveld!’, lacht Robbert Wiggers op ‘de dag na de avond ervoor’. Met zijn enkels diep in de blubber op het feestterrein naast sportpark De Horsterhoek. ‘Maar we hebben veel hulptroepen, dus dat is super!’ Tja, een geweldig feest organiseren geeft veel voorpret en voldoening op de avond zelf. The day after is het voor veel vrijwilligers toch wel even doorbijten na een korte nachtrust. Maar ook bij het opruimen overheerst de saamhorigheid.

Terwijl een stuk verderop een flinke hoop as ligt na te smeulen, uit elkaar wordt geharkt en wordt nageblust, steken tientallen dorpsgenoten op deze Tweede Paasdag in en rondom de feesttent hun armen uit de mouwen om schoon te maken, af te breken en op te ruimen. De sfeer zit er, net als gisteravond, prima in. Door de stortbui rond 20.15 uur liep de feesttent toen al snel vol. Kwam dus mooi uit dat die nét even een slag groter was dan vorig jaar. De organisatie had dit jaar ook twee binnenzijden van de tent voorzien van kapstokhaken. Lekker handig voor de natte jassen!

Witte Nikes
‘Het opruimen gaat voorspoedig’, vertelt Xeno Obdeijn, óók met dikke plakken modder onder zijn zolen. ‘We kijken terug op een mooi feest, het was leuk. Er was geen enkel incident: bij de EHBO was het rustig, bij de beveiliging was het rustig. Dus dan zijn wij blij! Het mooiste was toch wel een hoop jongeren die hier aankwamen en dachten: we gaan eens even naar een tentfeest in Schalkhaar. Op hun witte Nikes, die net nieuw uit het schap kwamen bij wijze van spreken en die vol-lédig zwart naar huis gingen. Haha, die zullen er wel van hebben geleerd. Nee, we kijken terug op een mooi evenement; verder geen klagen.’

Klagen doe je ook niet, op zo’n verbroederend goedgemutst dorpsfeest in Schalkhaar. Oók niet als je jong bent, met een beetje modder aan je Nikes. Dáár babbel je gezellig met de buren, maak je dansjes met je kinderen en drink je fijn een borrel met je vrienden en vriendinnen. Het paasvuur in Schalkhaar was, in meerdere opzichten, weer meer dan geslaagd. Het is een feest van vuur, lucht, water en modder. Een feest voor lompe laarzen. Een feest waar je volgend jaar graag terugkomt. Maar dan beter niet op nieuwe witte Nikes. Je bent nooit te jong om te leren…

Check hieronder foto’s: bovenste slide Rens Hulman, onderste slide Robbert Wiggers

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *