Dorpshuis stap dichterbij met oprichting stichting

Onder toeziend oog van notaris J.H Brummelhuis is de Stichting Dorpshuis Schalkhaar gisteren formeel opgericht. De stichting zet zich in voor het realiseren van een dorpshuis in het huidige Koetshuis, waar dagelijks een diversiteit aan activiteiten gaat plaatsvinden ‘van, voor, met en door de Schalkhaarse dorpsgemeenschap’.

SCHALKHAAR – Daarmee beoogt de stichting de leefbaarheid en de sociale cohesie positief te beïnvloeden voor inwoners en verenigingen van Schalkhaar. De handtekeningen zijn gezet door het nieuw gevormde dagelijks bestuur van de stichting te weten: Martin Koot, Geert van Haaren en Saskia Huis in ’t Veld, respectievelijk voorzitter, secretaris en penningmeester.

Brigitte Lieftink en Jan Daggenvoorde maken ook deel uit van het stichtingsbestuur. Jan zal verantwoordelijk zijn voor Gebouwen/Terreinen en Brigitte gaat de Horeca voor haar rekening nemen (tekst gaat verder onder de foto).

Vlnr, Saskia Huis in ’t Veld, notaris Jan Hein Brummelhuis, Martin Koot, Geert van Haaren.

Met de oprichting van Stichting Dorpshuis Schalkhaar is de juridische weg geplaveid voor de volgende stappen.

Locatie Koetshuis
Op dit moment buigt het Bisdom Utrecht zich over de ingediende plannen van de Stichting Dorpshuis Schalkhaar om als huurder het Koetshuis te transformeren naar een dorpshuis. We hopen binnen een maand een reactie te vernemen. Na de eerder verkregen instemming van het Parochiebestuur van de H. Lebuinus (eigenaar van het Koetshuis) te Deventer is de definitieve goedkeuring van het Bisdom noodzakelijk voor tekenen van het huurcontract.

Toekomst
Met de oprichting van Stichting Dorpshuis Schalkhaar is een eerste belangrijke mijlpaal bereikt. De stichting staat samen met de vrijwilligers aan de vooravond van het realiseren van mooie plannen voor verenigingen én alle inwoners. Mochten er nog vragen zijn dan zijn de bestuursleden graag bereid jullie van verdere informatie te voorzien.

Deel via

2 gedachtes aan “Dorpshuis stap dichterbij met oprichting stichting

Geef een reactie