Laatste nieuws

Angst voor crash op ‘racecircuit Wijtenhorst’

Bewoners van de wijk Wijtenhorst ervaren door de werkzaamheden aan de Oerdijk en de bijbehorende omleiding veel overlast van snel rijdend verkeer door hun straten. Onder meer op de Voorhorsterweg, de hoofdstraat van het ‘racecircuit Wijtenhorst’, heerst angst voor een crash.

SCHALKHAAR – Volgens een wijkbewoner is er contact met de gemeente, de wijkagent is op de hoogte en er zou bovendien een actie op handen zijn met snelheidsstickers en spandoeken. ,,Gisteren is een aanrijding nog maar net uitgebleven”, huivert één van de bewoners. ,,Maar hoe lang duurt het totdat er wel een ongeluk plaats vindt?”

Bewoners van de wijk Wijtenhorst doen een dringend verzoek aan iedereen die door de wijk rijdt: matig je snelheid en denk aan de kinderen, zij spelen er ook!”

Deel via

3 gedachtes aan “Angst voor crash op ‘racecircuit Wijtenhorst’

  1. Mireille

    Hoe bijzonder is het dat bewoners uit wijk de wijtenhorst met de auto via Deventer bij de winkels in Schalkhaar kan komen. Mss zouden er meer ontsluitingswegen moeten komen. Ipv bloemkool wijken. Hoe meer opties bewoners hebben hoe minder overlast.

  2. Angelina

    Waarom kan de paal in de Kolkmansweg , bij de Nico Bolkestijnlaan, niet tijdelijk verwijderd worden? Op die manier is het dorp voor iedereen goed bereikbaar, zo ook de N 348 vanuit het dorp. Om nu naar de Vijfhoek, Lettele, ziekenhuis etc.te komen, moeten er heel wat extra kilometers , uitstoot CO2 / klimaat, gemaakt worden en dat voor een langere periode.

  3. Bewoner Schalkhaar

    Helemaal mee eens. Het wordt eens tijd dat de gehele verkeerssituatie in Schalhaar onder de loep wordt genomen. Alle maatregelen die de laatste jaren zijn getroffen (zoals het afsluiten van de Colmschaterstraatweg) hebben ervoor gezorgd dat al het verkeer gekanaliseerd wordt door een paar straten midden in de woonwijken. Het blijft een zwaar beladen onderwerp waarbij de emoties snel hoog oplopen maar een heroverweging van de verkeerssituatie lijkt mij op zijn plaats. Het helemaal geen of juist al het verkeer door je straat van nu is onredelijk. p.s. overigens zijn de buurtbewoners zelf vaak de mensen die het hardst rijden in de woonwijk, wonend in één van de straten in Schalkhaar die nog wel open is weet ik dat als geen ander, het zou fijn zijn als iedereen die nu klaagt ook even zijn eigen gedrag in overweging neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *