Laatste nieuws

Aardappelen uit Schalkhaar bij de PLUS

De vraag naar streekproducten groeit, daarom zijn PLUS Joffrey ter Horst en Wilgers Aardappelen uit Schalkhaar sinds kort aangesloten bij de coöperatie Van Onze Grond. De coöperatie heeft het doel om lokaal geproduceerde producten aan te bieden in de supermarkt. Vanaf komende donderdag zijn de nieuwe oogst aardappelen van Wilgers Aardappelen te verkrijgen bij de PLUS aan de Pastoorsdijk.

SCHALKHAAR – Van Onze Grond is een nieuw streekproductenmerk in de regio Deventer. De coöperatie is onlangs gestart met 18 voedselproducten en 10 supermarkten in Deventer en omgeving. De producten in het assortiment zijn heel divers: van rundvlees tot soepen en van planten tot aardappelen. De producten van het streekmerk zijn te herkennen aan het groene logo. Ook staat de leverancier op de verpakking om te laten zien dat de producten écht van heel dichtbij komen.

Gespecialiseerd
Ook de familie Wilgers is aangesloten bij de coöperatie. De familie runt al generaties lang het boerenbedrijf aan de Waterdijk op landgoed Frieswijk. ,,We zijn vandaag de dag gespecialiseerd in de teelt van akkerbouwgewassen, waaronder aardappelen voor verse consumptie, friet en aardappelproducten”, vertelt Ton Wilgers. ,,Onze aardappelen worden geteeld met respect voor het milieu en het mooie landschap op het landgoed. Wij hebben ons aangesloten, omdat we geloven in de korte keten en samenwerking met supermarkten en afnemers.”

De familie Wilgers kiest bewust voor authentieke rassen met smaak die goed gedijen op de gronden op Frieswijk, in het buitengebied van Schalkhaar. Zo bieden ze de rassen Parel, Donald en Bildtstar in de supers aan. De aardappelen zijn verpakt in papieren verpakkingen. Hierin zijn aardappelen goed te bewaren én worden ze niet groen door licht.

Lokaal betrokken
,,Bij PLUS zijn wij maatschappelijk verantwoord bezig, wat onder andere inhoud dat wij lokaal betrokken zijn en daar horen natuurlijk bij de producten van de lokale producent”, zegt Joffrey ter Horst. ,,De trend op dit moment is authentiek en ambachtelijk geproduceerd eten en de streekproducten voorzien in die behoefte. Door deze lokale toppers toe te voegen aan ons assortiment kunnen wij onze consument nog meer bieden.”

Daarom past PLUS Joffrey ter Horst ook zo goed bij de coöperatie Van Onze Grond!
Meer info op de website van Wilgers Aardappelen of coöperatie Van Onze Grond.

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *