Aan de wandel tegen mensenhandel

SCHALKHAAR – Op zondag 22 december a.s. wandelen Mirjam en Elles uit Schalkhaar mee met The Lifeline van Serious Request. De 3FM-dj’s Mark+Rámon lopen op die dag, door ons dorp, van Deventer naar Raalte. Mirjam en Elles wandelen al iedere maandag langs het kanaal tussen Schalkhaar en Raalte. Vlak voor de Kerst gaan de buurvrouwen dus aan de wandel tegen mensenhandel.

,,Ruim 25 miljoen mensen worden wereldwijd uitgebuit, vernederd en onderdrukt”, weet Elles. ,,Terwijl wij elke maandagochtend die absolute vrijheid voelen tijdens onze urenlange wandeling. Daarom lopen wij op zondag 22 december a.s. 20 kilometer mee met Mark+Rámon over een deel van onze wekelijkse wandelroute tussen Deventer en Raalte. Om steun te betuigen, aandacht te vragen én om geld op te halen.”

De dames uit Schalkhaar hebben hun streefbedrag van 500 euro bijna bij elkaar. De teller staat inmiddels op 441 euro. En dat in drie dagen tijd! ,,Met dat streefbedrag van 500 euro kunnen twee mensen echt worden geholpen. Voor 250 euro kan het Rode Kruis één slachtoffer van mensenhandel tijdelijk onderdak bieden. In die tijd kan het Rode Kruis voor die persoon bovendien zoeken naar werk en een permanente woning.”

Mirjam en Elles zoeken nog meer sponsoren voor hun actie. Het opgehaalde bedrag overhandigen ze op 22 december a.s. aan de finish van hun wandeling in Raalte aan de dj’s Mark+Rámon en dat gaat in zijn geheel naar Serious Request. Je kunt je wandelende dorpsgenoten sponsoren via hun eigen actiepagina. Super veel dank voor je bijdrage! 

Ook dit jaar organiseert 3FM weer een serious request: The Lifeline 2019. Tussen 18 en 24 december loopt een aantal dj’s van Goes naar Groningen. Hiermee halen zij geld op voor het goede doel. De opbrengst van Serious Request 2019 gaat naar psychologische hulp voor de slachtoffers van mensenhandel en naar voorlichting over mensenhandel.

Er zijn nog plekken vrij om ook mee te lopen. Zou gaaf zijn als er meer mensen meelopen! Hoe? Kijk voor meer informatie op de website van Serious Request.

Deel via

Geef een reactie