InSchalkhaar

‘Gaaf om voor zo’n groot publiek te rijden’

SCHALKHAAR – 28 december 2017 – In Thialf in Heerenveen vindt dit weekeinde het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) plaats, het schaatstoernooi waar voor de Nederlandse schaatstop, waarbij ook Sanne in ’t Hof uit Schalkhaar heeft aangehaakt, de tickets voor de Olympische Winterspelen van PyeongChang (Zuid-Korea) in februari 2018 te verdienen zijn. 

Door Rudy Brouwer

‘Ik heb heel veel zin in deze wedstrijd, maar voel ook wel wat spanning’, bekent het 19-jarige schaatstalent uit ons dorp. ‘Voor mij is het natuurlijk een hele mooie wedstrijd om ervaring op te doen. Ik ben nog niet echt een kanshebber voor de Olympische tickets, maar ik ben nog jong en wil wel heel graag een goeie rit voor mezelf rijden en laten zien wat ik kan.’

Sanne kijkt in ieder geval terug op een goede voorbereiding in Collalbo, Italië, met de Lotto-Jumbo-ploeg. ‘We hebben een heel goed trainingskamp gehad op hoogte. We hebben er heel goed toe kunnen werken naar deze kwalificatiewedstrijd in Heerenveen. Ik merk dat ik elke week fitter word en in de trainingen laat ik hele goeie dingen zien.’ 

‘Het is voor nu al heel gaaf om voor zo’n groot publiek te rijden’, glundert de Schalkhaarse. ‘Over vier jaar wil ik echt meestrijden om de Olympische tickets. En ook al doe je daarvoor nu dus nog niet echt mee; je merkt wel de spanning die toch komt kijken bij zo’n toernooi. Maar ik ben er helemaal klaar voor! Vrijdag begint het voor mij met de 1500 meter (vanaf 18.15 uur) en zaterdag rijd ik de 5000 meter (vanaf 16.15 uur).’

De wedstrijd in IJsstadion Thialf in Heerenveen is op de televisie live te volgen via NOS en op internet via www.schaatsen.nl. Succes gewenst vanuit Schalkhaar, Sanne! En vooral genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook